Efter flere årtier i eksil i London, er eksdronning Anne-Maries familie blevet spredt for alle vinde.

Mens eksdronning Anne-Marie og kong Konstantin er flyttet tilbage til Grækenland, lever hendes ældste søn, ekskronprins Pavlos, og hans stenrige milliardærkone det vilde liv i New York.

Pavlos og hans kone, den amerikanskfødte ekskronprinsesse Marie-Chantal, er meget aktive på de sociale medier og giver gerne interviews, hvor de villigt viser glimt fra deres liv i luksusklassen og fortæller om deres luksusferie til Bahamas.

Parret, der har fem børn, er glade for, at de tog beslutningen om at flytte tilbage til New York i 2017, efter at deres to ældste børn, 23-årige prinsesse Maria-Olympia og 21-årige Konstantin-Alexios, begyndte at læse på amerikanske universiteter.

Marie-Chantal og ekskronprins Pavlos deler glædeligt deres liv på de sociale medier.
Marie-Chantal og ekskronprins Pavlos deler glædeligt deres liv på de sociale medier. Foto: INA FASSBENDER
Vis mere

Det var dog ikke helt let at flytte over Atlanten:

»At flytte os alle til New York var lidt af en udfordring, men nu, da vi er her, føles det virkelig som hjemme. Vi elskede at bo i London i alle de år – meget specielle tider, da vores børn var små,« har Marie-Chantal fortalt til mediet mybaba.com i 2018.

Som datter af den amerikanske milliardær Robert Warren Miller, der har grundlagt sin formue på grænsebutikkerne Duty Free Shops, har hun boet en del af sin barndom og ungdom i New York.

Marie-Chantal og ekskronprins Pavlos boede også sammen i New York i flere år efter deres storslåede bryllup i 1995, der dog blev holdt i England, hvor alverdens kongelige deltog.

Deres tre første børn nåede at blive født i USA, før parret flyttede til London.

Familien, der er flyttet tilbage til den luksusvilla, som flere gange tidligere har været hjem for familien Miller, har haft let ved at falde til i deres andet hjemland.

»At flytte hus såvel som land var et stort eventyr for os. Mine tre yngste drenge går i skole i New York og er alle faldet godt til og har fået venner,« fortalte den velhavende ekskronprinsesse til My Baba.

Parret tager dog ofte til London for at besøge venner, ligesom vennerne gerne tager til New York for at besøge dem.

En ung kong Konstantin og dronning Anne-Marie til galla i anledning af kong Frederiks 70 års fødselsdag i 1969.
En ung kong Konstantin og dronning Anne-Marie til galla i anledning af kong Frederiks 70 års fødselsdag i 1969. Foto: Allan Moe
Vis mere

Ifølge Marie-Chantal nyder familien Central Park, og ofte kan de ses lufte deres hunde i parken.

Når familien ikke lige er i London, New York eller hos bedsteforældrene i Grækenland, er deres yndlingsferiedestination Bahamas, hvor de ’altid tager hen som en familie’.

»Vores udvidede familie såvel som venner besøger os som regel der, så det er godt for os og vores venner at tilbringe tid der,« forklarede hun i interviewet.

Og penge behøver parret ikke at bekymre sig om.

Marie-Chantal er en travl erhvervskvinde, der blandt andet designer tøj til sit luksuriøse børnetøjsmærke ’Marie-Chantal’.

Men selv om flere royale poder - blandt andre de svenske prinsesser Estelle og Leonora - flere gange er set i det yndige børnetøj, der ofte er påsat vinger, så er det næppe det, hun baserer sin livsstil på.

Ifølge Forbes er Marie-Chantals milliardærfar god for over 35 milliarder kroner.

Marie-Chantal er ikke enearving til formuen, da hun har to søstre.

Ekskroprins Pavlos blev gift med milliardærdatteren Marie-Chantal Miller ved et storslået bryllup i England i 1995.
Ekskroprins Pavlos blev gift med milliardærdatteren Marie-Chantal Miller ved et storslået bryllup i England i 1995.
Vis mere

Den ene har været gift ind i fyrstefamilien ’Fürstenberg’, mens den anden har været gift ind i den stenrige oliefamilie Getty.

Marie-Chantal ejer dog ifølge britiske medier sammen med sin far kapitalfonden ’Search Investment Group’, der tjente knap tre milliarder kroner sidste år.

De britiske medier har flere gange fastslået, at familien er rigere end den britiske dronning.

Mens ekskronprins Pavlos prøver at holde trit med sin rige kone i New York, har hans forældre – eksdronning Anne-Marie samt ekskonge Konstantin - valgt at satse på Grækenland.

Parret flyttede tilbage til Konstantins hjemland i 2013, efter Konstantin i ti år havde forsøgt at få nogle af de ejendomme tilbage, som han var blevet frataget ved afskaffelsen af det græske monarki i 1973.

Den europæiske menneskerettighedsdomstol endte med at tildele ham en kompensation på syv millioner pund – langt mindre end de 300 millioner pund (over 2,6 milliarder kroner), som han mente, de var værd.

Ekskong Konstantin har for øvrigt aldrig opgivet tanken om at en dag atter at blive Grækenlands konge.

Og måske bliver det en dag atter muligt. I hvert fald er forholdet mellem den aldrende monark og Grækenland blevet væsentligt forbedret de seneste år.