De blev begge kendt for at ryste det britiske kongehus med affærer, åbenhjertelige ytringer og meget spektakulære skilsmisser.

Men inden prinsesse Diana og hendes svigerinde Sarah Ferguson blev rivalinder og nærmest fik det kongelige korthus til at kollapse, var de ekstremt gode veninder. Men så kom prins Charles med en meget sårende bemærkning til sin kone.

Det bliver afsløret i den nye dokumentar 'Fergie vs. Diana: Royale hustruer i krig', som er blevet vist på den britiske Channel 5, skriver Daily Mirror.

Forholdet mellem prinsesse Diana og Sarah Ferguson går tilbage til langt før, Sarah Ferguson blev gift med prins Andrew og fik titlen hertuginde.

Sarah Ferguson, der selv har royale aner i form af tipoldeforældre, der nedstammer fra tidligere royale kongers uægte børn, blev i 1986 gift med prins Andrew.
Sarah Ferguson, der selv har royale aner i form af tipoldeforældre, der nedstammer fra tidligere royale kongers uægte børn, blev i 1986 gift med prins Andrew. Foto: STRINGER
Vis mere

De to kvinder var gode veninder, og faktisk ønskede Diana angiveligt at gøre Sarah Ferguson, der langt ude i sit stamtræ har royale forfædre, til sin hofdame.

Men det ønske blev ikke vel mødt hos hoffet.

»Sarah blev fortalt, at hun ikke var et passende emne til at være Dianas hofdame, hvilket var et hårdt slag for Sarah,« fortæller hendes veninde Lizzie Cundy ifølge Daily Mail.

Sarah Ferguson fandt dog alligevel sin vej ind i kongehuset. Godt hjulpet af Diana, der angiveligt hjalp med at smede hende sammen med prins Andrew.

Prins Charles og prinsesse Diana blev gift i 1981 og blev skilt i 1996.
Prins Charles og prinsesse Diana blev gift i 1981 og blev skilt i 1996. Foto: JOHNNY EGGITT
Vis mere

Men dermed begyndte prinsesse Dianas mareridt også ifølge den nye dokumentar.

For selv om den meget bramfrie og kulørte Sarah Ferguson til at starte med ikke ligefrem var kongehusets yndlingssvigerinde, så vandt hun hurtigt dronning Elizabeths sympati. Måske hjulpet på vej af, at hendes mand – prins Andrew – altid har været dronningens yndlingssøn.

Prinsesse Diana kunne ofte godt fremstå lidt indadvendt og ikke så smilende, men hendes nye svigerinde var alt det modsatte. Hun var vokset op på landet og kunne lide dyr, at stå på ski og at ride – alt det, som de kongelige også kan lide.

Så mens prinsesse Diana havde svært ved at vænne sig til det kongelige liv, så var det lige omvendt med 'Fergie'.

Hertuginde Sarah (yderst til højre) var i mange år gode veninder med prinsesse Diana. Her ses de med resten af den royale familie.
Hertuginde Sarah (yderst til højre) var i mange år gode veninder med prinsesse Diana. Her ses de med resten af den royale familie. Foto: JOHNNY EGGITT
Vis mere

»Hun passede rigtig godt ind. 'Fergie' kastede sig selv ind i familielivet,« fortæller den royale ekspert Jennie Bond i dokumentaren ifølge Daily Mirror.

Og så begyndte alle at sammenligne de to kvinder. Også prins Charles, der efter sigende var så frustreret over situationen, at han en dag lod en meget sårende bemærkning falde.

»På et tidspunkt sagde Charles til Diana: 'Hvorfor kan du ikke være mere ligesom 'Fergie'',« fortæller psykolog Jo Hemmings i dokumentaren.

På det tidspunkt var forholdet mellem prinsesse Diana og hertuginde Sarah allerede blevet ret anstrengt. Og prins Charles' ord kunne ikke have været værre, fortæller psykologen.

Hertuginde Sarah af York med datteren prinsesse Beatrice.
Hertuginde Sarah af York med datteren prinsesse Beatrice. Foto: VICTORIA JONES
Vis mere

Prinsesse Diana havde i årevis haft det svært med sit selvværd grundet forventningerne til hende som prinsesse. Ægteskabet med prins Charles havde været udfordrende, og hun led af en spiseforstyrrelse.

»Det ville have været en af de mest sårende bemærkninger, som hendes mand kunne havde sagt til hende,« fortæller psykologen.

Prinsesse Diana blev gift med prins Charles i 1981. Året efter fik de sønnen prins William, mens prins Harry blev født i 1984. Charles og Diana blev efter en lang separation skilt i 1996 – kun et år før hun på dramatisk vis mistede livet i Paris.

Sarah Ferguson blev gift med prins Andrew i 1986. De har sammen døtrene prinsesse Eugenie og prinsesse Beatrice. Parret blev skilt i 1996, men har bevaret et tæt forhold.