Både kronprinsesse Victoria, prins Daniel og parrets datter, prinsesse Estelle, kastede kongelig glans over en Metallica-koncert i Sverige.

Det amerikanske heavy metal-band gav tirsdag aften koncert på en totalt udsolgt Ullevi Arena i Göteborg – og det ville kronprinsparret tydeligvis ikke misse. Der er bare lige ét problem.

Aldersbegrænsningen ved koncerten var 13 år.

Men prinsesse Estelle er kun syv, og derfor vækker det nu debat i Sverige, at hun alligevel deltog.

Prins Daniel, prinsesse Estelle og kronprinsesse Victoria ankommer til Metallicas koncert på Ullevi - og det bliver nu diskuteret.
Prins Daniel, prinsesse Estelle og kronprinsesse Victoria ankommer til Metallicas koncert på Ullevi - og det bliver nu diskuteret. Foto: 9200 Jonas Lindstedt/TT
Vis mere

Forundringen bliver næppe mindre af, at adskillige andre børn under 13 år blev nægtet adgang, rapporterer den svenske avis Expressen.

Men Estelle – hun gik ind helt uden problemer. Sammen med forældrene overværede hun koncerten i et særskilt rum.

Arrangøren af koncerten, Live Nation, der også arrangerer massevis af koncerter herhjemme, har sat aldersgrænsen efter generelle råd fra sundhedsmyndighederne i Sverige, om hvor meget støj børn bør udsættes for.

For en koncert med en aldersgrænse på 13 år må gennemsnitsværdien ikke overstige 100 decibel, mens de højest målte værdier ikke må komme over 115 decibel.

Prinsesse Estelle på vej ud af bilen før koncerten med Metallica.
Prinsesse Estelle på vej ud af bilen før koncerten med Metallica. Foto: Jonas Lindstedt/TT/Ritzau Scanpix
Vis mere

Göteborg Kommune vil nu undersøge, hvor højt lydniveauet egentlig var.

Hos det svenske kongehus siger informationschef Margareta Thorgren til Aftonbladet, at alle regler er fulgt.

»Eftersom kronprinsparret og prinsesse Estelle befandt sig i et særskilt rum, er det i henhold til reglerne. Det var derfor, de gjorde det – for at følge sikkerhedsreglerne. Det var en vigtig del af planlægningen,« siger hun til avisen.

Hun oplyser, at prinsesse Estelle også medbragte ørepropper til koncerten.