Én udtalelse og så var hun hurtig videre.

Kronprinsesse Mary var tirsdag formiddag med Mary Fonden på besøg hos Haslev Idrætsefterskole for at tale med eleverne om ensomhed, usikkerhed og fællesskab.

For tiden er kronprinsparrets børns skole, Herlufsholm kostskole, som bekendt involveret i en større sag om en voldelig og krænkende kultur blandt eleverne, så på den baggrund var den nærliggende – i forhold til dagens tema – at spørge kronprinsessen ind til sagen.

Flere medier var dukket op i Haslev, heriblandt B.T., men kronprinsesse Mary ville dog ikke svare på spørgsmål.

Kronprinsesse Mary besøger Haslev Idrætsefterskole, tirsdag den 14. juni 2022. Det er i forbindelse med projektet Me&We for Mary Fonden. Me&We er et projekt udviklet til elever på efterskoler og har til formål at forebygge mistrivsel blandt unge. Under besøget vil Kronprinsessen og Mary Fonden indgå i dialog med skolens elever om temaer som ensomhed, usikkerhed og fællesskab.
Kronprinsesse Mary besøger Haslev Idrætsefterskole, tirsdag den 14. juni 2022. Det er i forbindelse med projektet Me&We for Mary Fonden. Me&We er et projekt udviklet til elever på efterskoler og har til formål at forebygge mistrivsel blandt unge. Under besøget vil Kronprinsessen og Mary Fonden indgå i dialog med skolens elever om temaer som ensomhed, usikkerhed og fællesskab. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Hun sagde kort efter sit besøg på skolen:

»Det har været en virkelig god og indsigtsfuld formiddag her på Haslev Idrætsefterskole, hvor vi har fået et indblik i, hvordan de arbejder med Me&We-projektet,« indledte hun med henvisning til et igangværende trivselsprojekt på landets efterskoler.

»Jeg er dybt imponeret over de unges evne til at sætte ord på deres sårbarhed og dele med hinanden, men også deres blik på, hvordan de selv kan bidrage til at skabe de gode og stærke fællesskaber,« fortsatte hun og tilføjede:

»Jeg ved, at der sikkert er nogen, der vil stille spørgsmål til min rolle som forkvinde ved Mary Fonden. Til det vil jeg sige, at mobning og vold aldrig er acceptabelt og kan aldrig retfærdiggøres. Det skal bekæmpes og forebygges. Det var min holdning for 15 år siden, da jeg startede Mary Fonden, og det er også min holdning i dag.«

Kronprinsesse Mary sluttede af:

»Vores arbejde i Mary Fonden med at bekæmpe og forebygge vold og mobning og at bidrage til skabelse af inkluderende fællesskaber er uændret. Og vores arbejde fortsætter ufortrødent. Tak for i dag.«

Herefter kørte kronprinsesse Mary væk i sin bil.