En stolt nybagt far til fire.
En stolt nybagt far til fire. Foto: Keld Navntoft

Graver man i Kongehusets historie, nyt og gamle artikler finder man mange guldkorn. Her kommer et udpluk af dem.

Så vidste du....

… at der er to tilfælde af tvillingefødsler i kongehusets historie? I 1519 blev Kong Christian II og Dronning Elisabeth forældre til tvillingedrengene Maximilian og Philip, som begge døde samme år. I 1626 blev Kong Christian IV og Kirsten Munk blev i år 1626 forældre til tvillingesøstrene Christiane og Hedvig. Ingen af disse tvillinger var med i arvefølgen.

… at en kongelig fødsel markeres ved, at der affyres kanonsalut fra Batteriet Sixtus på Holmen i København og fra Kronborg Slot i Helsingør, og at der flages fra officielle bygninger? Når der er tale om tvillinger, vil Søværnets Personel affyre salutten to gange.

SE ALLE BILLEDERNE

* Tvillingerne rydder forsider over hele verden
* Se alle billederne fra den lykkelige dag
* Her skal tvillingerne vokse op
* Marys graviditet: Fra lille bule til stor mave
* Babylykke i de europæiske kongehuse

… at Kronprins Frederik kender flere hemmelige indgange igennem parkeringskælderen til Rigshospitalet, så parret kan komme uset ind på Rigshospitalet?

… at Kronprins Frederik holdt saksen, da Prins Christians navlestreng blev klippet over?

Farmor: Mary ser strålende ud


… at mens Christian og Isabella var spæde, stod Kronprinseparret selv op og passede dem om natten?

… at Prinsesse Mary, 6 uger før termin, blev kortvarigt indlagt med plukveer, da hun var gravid med Prins Christian?

… at Prins Christian havde gulsot? Han blev, efter blot to dage hjemme i Kancellihuset, sendt tilbage på Rigshospitalet for at få behandling.

Græd af glæde da Mary fødte


… at traditionen med baunebål blev genoptaget, da Prins Christians blev født, hvor der brændte baunebål over 200 steder i Danmark? Oprindeligt blev baunebål brugt som signalposter eller telegraf, når beskeder skulle sendes tværs gennem landet. Det sidste "rigtige" baunebål på Ejer Baunehøj menes, at have været tændt 25. oktober 1807, i forbindelse med udbruddet af krigen med englænderne fra 1807 til 1814.

Christian


… at Mary bruger sin afdøde mors strikkede sjal til at svøbe hendes nyfødte børn i? Sjalet er strikket efter original opskrift fra Shetlandsøerne, hvor Marys forældre stammer fra.

… at Kronprinseparret selv laver havregrød til børnenes morgenmad?

Kilde: Berlingske Research
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.