Søndag har den spanske kong Felipe begravet sin kun 49-årige fætter Fernando Gómez-Acebo.

Det skriver flere spanske medier, herunder Vanitatis, Lecturas og El Mundo.

Den 49-årige Fernando Gómez-Acebo gik bort fredag 1. marts efter en kort indlæggelse på et hospital i Madrid.

Fernando Gómez-Acebo var meget privat anlagt. Han havde gennem livet et skrøbeligt helbred og led af kronisk nedsat lungefunktion.

Søndag 3. marts 2024 forlod den spanske kong Felipe sin fætters private begravelse på San Isidro-kirkegården i Madrid.
Søndag 3. marts 2024 forlod den spanske kong Felipe sin fætters private begravelse på San Isidro-kirkegården i Madrid. Foto: Sergio Perez/EPA/Ritzau Scanpix
Vis mere

Lungesygdommen var månederne før hans død blevet yderligere besværet, efter han havde fået både corona og influenza.

I januar måtte han undergå en såkaldt tracheotomi-operation, hvor der blev skåret hul ind til luftrøret og i stedet indsat en kanyle, der hjælper med vejrtrækningen.

Lørdag tog venner og familie så afsked med Fernando Gómez-Acebo ved kapellet i Madrid, mens hans jordiske rester blev sat i jorden søndag.

Kong Felipe deltog i den yderst private begravelse søndag, ligesom hans hustru dronning Letizia og søster prinsesse Elena var med ham til at sige det sidste farvel lørdag.

Den tidligere dronning Sofia af Spanien fulgtes med prinsesse Irene af Grækenland og Danmark til det sidste farvel til Fernando Gómez-Aceboved ved kapellet lørdag aften, 2. marts 2024. Eksdronning Sofia havde ikke sin mand, den tidligere skandalekonge Juan Carlos med sig, da han i stedet var taget til Formel 1.
Den tidligere dronning Sofia af Spanien fulgtes med prinsesse Irene af Grækenland og Danmark til det sidste farvel til Fernando Gómez-Aceboved ved kapellet lørdag aften, 2. marts 2024. Eksdronning Sofia havde ikke sin mand, den tidligere skandalekonge Juan Carlos med sig, da han i stedet var taget til Formel 1. Foto: Victor Lerena/EPA/Ritzau Scanpix
Vis mere

Fernando Gómez-Acebo er desuden nevø til den tidligere spanske skandalekonge Juan Carlos, som ikke var taget  fra sit eksil i Abu Dhabi for at deltage i begravelsen i Madrid.

Til gengæld blev ekskongen set i Bahrain, hvor han overværede Formel 1 Grand Prix.

Hans hustru dronning Sofia var dog repræsenteret til det sidste farvel til deres 49-årige nevø, og hun fulgtes med sin søster prinsesse Irene.

Fernando Gómez-Acebo efterlader sig, foruden sine familiemedlemmer i det spanske kongehus, også sin kone Nadia Halamandari og deres otteårige søn Nicolás, samt sine fire ældre søskende.

Hør seneste afsnit af B.T.s royale podcast 'Kongehuset bag kulissen' herunder.