Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Grevinde Alexandra skal ikke dele sine værdier med Martin Jørgensen. 

Når grevinden Alexandra og Martin Jørgensen får deres skilsmissebegæring opfyldt og går hver til sit, så vil det sandsynligvis ikke havde den store betydning for den tidligere prinsesses velstand.

Ifølge den ægtepagt, som parret indgik ved indgåelsen af deres ægteskab i 2008, skal grevinden nemlig ikke dele sine værdier med sin mand.

I ægtepagten, som BT har set, har parret valgt ikke at have formuefællesskab, men fuldstændigt særeje. Det betyder, at de værdier, som parret hver især bringer ind i ægteskabet, ikke skal deles ved skilsmissen.

Dermed må det formodes, at grevinde Alexandra samt de to prinser Nikolai og Felix kan blive boende i den store palævilla på Svanemølllevej, som hun fik af sin tidligere mand, prins Joachim. Da prinsen købte villaen til grevinden kostede den 7,2 millioner kroner.

Men kommer Alexandra til at føle sig for ensom i det store hus og beslutter sig for sælge, kan hun glæde sig over, at hun står til at tjene en ordentlig stak millioner. Den nu afdøde kendis-mægler Jan Fog vurderede i 2014 på BTs opfordring palævillaen til at være 18 millioner kroner værd - penge, der altså ene og alene vil tilfalde Alexandra.

Palævillaen på Svanemøllevej
Palævillaen på Svanemøllevej Foto: Simon Bohr
Vis mere

Derimod er det mere tvivlsomt, om parret kommer til at dele værdien af deres sommerhuseventyr i Tyrkiet. Parret købte i 2009 stylisten Dennis Knudsens sommerhus for cirka 1,5 mio. kr. i det luksuriøse ferieresort Oasis Club i Alanya, som popsnedkeren Remee blandt andet var med til at stifte. Men parret ville gerne skifte den behagelige luksus i Oasis Club ud med endnu mere overdådige ferieomgivelser og købte dermed et andet sommerhus i samme resort for fem millioner kroner.

Da det ikke lykkedes at sælge det første sommerhus før købet af det andet, måtte parret belåne den hvide villa for at finansiere nyerhvervelsen.

Det vides ikke, om grevinden og Martin Jørgensen ejer sommerhuset ligeligt, men hvis de gør, så vil de skulle dele det ved skilsmisen.

Andre værdier som parret hver især har erhvervet sig under ægteskabet, som f.eks. Alexandras årlige årpenge, som hun får fra staten samt eventuelle gaver eller arv, som grevinden eller Martin Jørgensen personligt har fået, skal dog ikke deles ifølge ægtepagten.