Mary og Frederik indviede Fredensborg Slot i Legoland og jokede med, hvor de skulle sætte små legofigurer, som forestillede dem selv.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>OL-solbrændte og forelskede - naturlige og smaddersøde.

Sådan oplevede tusindvis af mennesker Mary og Frederik i Legoland i går, da de skulle indvie en miniudgave af Fredensborg Slot.

»Jamen. Det er jo her, vi bor,« kunne kronprinsparret konstatere, da de bøjede sig ned og tog mini-udgaven af Kancellihuset i øjesyn. Det ligger jo som bekendt i tilknytning til slottet, hvor de holdt bryllupsfest en dejlig dag i maj.

Og det var bygget med svømmepøl og det hele. Og et ur på slottets hovedbygning, der ringer hvert kvarter. Naturligvis med den originale klokkelyd optaget på Fredensborg Slot.

Hvor skal vi stå?
Mary og Frederik var i strålende humør, og de syntes, det var ekstra skægt, at Legoland havde fundet på at lave to små Lego-figurer, som forestillede dem selv, og som de så blev opfordret til at finde ud af, hvor de ville placere i tilknytning til det imponerende Fredensborg-byggeri, som der er brugt 369.622 legoklodser til.

»Skal de ligge i pølen...?« spurgte Mary med et skælmsk smil, idet hun henvendte sig til sin mand og lavede små svømmebevægelser.

Det fik kronprins Frederik til at stille følgende spørgsmål til Lego-folkene med topdirektør Kjeld Kirk Kristiansen i spidsen:

»Hvis jeg ligger dem i vandet, går de så til bunds...?«

Det troede Lego-ledelsen nu nok, og så satte Mary og Frederik i stedet for mini-klods-figurerne på terrassen, hvor de så tit sidder og fletter fingre...

Det var kronprinsesse Marys første besøg i Legoland, mens Frederik jo har været der siden barnsben, når familien om sommeren tog på udflugt fra Gråsten Slot.

Nikolai ville ha´ bilen
Som bekendt er det meningen, at Frederik og Mary skal overtage netop dette slot, og derfor synes de også, det var sjovt at se mini-udgaven af det sønderjyske slot som såvel den flotte udgave af Amalienborg Slot.

»Det er imponerende,« sagde Mary, og så grinede hun og Frederik, da de hørte om, hvordan deres nevø, prins Nikolai havde reageret for et par år siden, da han for første gang så miniudgaven af Schackenborg Slot i Legoland. Det eneste, han var interesseret i dengang, var nemlig en bestemt Lego-bil ved slottet, og den fik han så med hjem...

erla@bt.dk