Coronapandemien og den dertilhørende nedlukning af frisørerne har skabt 'hårrejsende' situationer.

Med den manglende mulighed for at få trimmet spidserne og farvet lokkerne er der dog opstået en mulighed for, at man kan omfavne sin naturlige hårfarve.

Og det er netop, hvad den spanske dronning Letizia har gjort - og det er selvom, at frisørerne i Spanien ikke tilnærmelsesvis har været ramt af samme nedlukning som den, vi har set herhjemme.

På de seneste billeder af den 48-årige dronning ses tydelige strejf af sølvgrå hårstrå i hendes sorte manke.

Dronning Letizia er en del af en større trend, hvor prominente kvinder lader deres grå hår være, som det er. (Photo by Lionel BONAVENTURE / AFP)
Dronning Letizia er en del af en større trend, hvor prominente kvinder lader deres grå hår være, som det er. (Photo by Lionel BONAVENTURE / AFP) Foto: LIONEL BONAVENTURE
Vis mere

Noget kunne tyde på, at det ikke kun er den manglende mulighed for at booke tid hos frisøren, der har ansporet Dronningen til at fremvise sit naturlige look, for hun har gjort det flere gange de seneste år. Det er dog først efter coronapandemiens indtog i Spanien, at looket er kommet for at blive.

»Dronning Letizia har de seneste måneder vist, at hun med sit valg af både hår og sminke er en trofast beskytter af naturlig skønhed,« skriver det spanske netmedie Hola.

Mediet fremhæver samtidig, at hun følger en trend med fokus på naturlighed, som flere store stjerner er med på.

Én af dem er skuespilleren Meryl Streep, der ved Oscar-uddelingen i 2018 viste sin naturlige, grå hårfarve frem på den røde løber.

Også Hilarie Burton, der er kendt fra serien 'One Tree Hill', har vist et billede frem på sin Instagram med sit grå hår. Det har hun gjort i solidaritet med sundhedspersonalet, der under coronapandemien ikke har haft tid til at gå op i hårfarvning og den slags.

Selvom langt de fleste kendis-kvinder oplever positiv respons på naturligheden, er der også eksempler på det modsatte. Således kunne hertuginde Kate i 2018 opleve den britiske presse kritisere hende for at fremvise grå hår.

»Kate skal af med det grå hår – det ser ikke godt ud,« lød det fra frisøren Nicky Clarke, der tidligere har arbejdet med prinsesse Diana, til Daily Mail.

»Desværre er det tilfældet for kvinder – alle kvinder – at du, indtil du er gammel, ikke kan ses med gråt hår. Kate er et så stort stilikon, at selv et par grå hårstrå er en katastrofe, så jeg anbefaler virkelig, at hun farver det. Jeg hader gråt hår.«