'Vores tanker og bønner er hos alle i Sri Lanka i denne svære tid.'

Sådan lyder det i en meddelelse sendt ud af Buckingham Palace mandag, hvor dronning Elizabeth, prins Philip, prins William og Kate Middleton sender en kondolence til Sri Lankas præsident, Maithripala Sirisena.

Det sker efter et frygteligt terrorangreb på flere hoteller og kirker i landet. 290 personer er døde, mens 500 meldes sårede.

'Sanseløse handlinger som disse, hvor folk forventer at være i sikkerhed, er i sandhed gruopvækkende,' fortsætter meddelelsen.

Dronning Elizabeth på sin 93 års fødselsdag.
Dronning Elizabeth på sin 93 års fødselsdag. Foto: NEIL HALL
Vis mere

Dronningen fejrede samme weekend sin 93 års fødselsdag, men det betyder ikke, at hun har overset begivenhederne i Sri Lanka, skriver Hello Magazine.

Majestæten og hendes mand prins Philip fortæller, at de var meget kede af at høre, hvad der skete i sydasiatiske land, mens dronningen blev fejret af familie og venner.

»Prins Philip og jeg var dybt berørte, da vi hørte om angrebene i Sri Lanka, og vi sender en kondolence til familier og venner til dem, der har mistet deres liv,« lyder det fra dronningen.

Blandt de døde er tre danskere. Det blev mandag bekræftet, at det er rigmanden Anders Holch Povlsens tre børn, der mistede livet under terrorangrebene.