Både de fastboende og ikke mindst de mange velhavende gæster i det eksklusive skisportsted Lech er i chok efter fredagens lavine, som begravede den hollandske prins Johan Friso.

Byen er ikke vant til ulykker på bjerget, for mange af de rige og smukke, der hver vinter flokkes i Lech tilbringer mere tid på de fornemme hoteller, eller nyder en forfriskning i baren på hovedstrøget, end de står på ski.

Lech har i årtier været en magnet, der har tiltrukket sig både kongelige, adelige og velhavende fra hele Europa. Specielt i Oberlech oppe på bjergsiden, har de fred og ro fra offentligheden og kan nyde super-luksus i flotte hoteller, der henter forsyninger op fra dalens bund ad deres egen lille tunnelbane under jorden.

Den hollandske kongefamilie har i flere årtier været blandt de prominente gæster, som hvert år tilbringer en eller flere uger skiferie i Lech, og byen er i chok efter fredagens tragiske ulykke, skriver den østrigske avis Neue Krone Zeitung på sin hjemmeside.

Blandt de prominente skiløbere, der nærmest bliver betegnet som stamgæster i Lech er den prinsesse Caroline af Monaco og den jordanske konge Abdullah II. Den svenske konge Carl Gustaf XVI og dronning Silvia, der voksede op i tyske Bayern og er en ferm skiløber, er også blandt gæsterne.

Tilbage i 90'erne yndede daværende prinsesse Diana at 'gemme sig' i Lech, ofte sammen med sine to sønner, prinserne Harry og William.

Lech har trods udviklingen fra bjerglandsby til kendis-ferieby bevaret sit landsbypræg. Der bor omkring 1600 indbyggere i byen. I skisæsonen fragter 84 lifter løberne op til 280 km velpræparerede og ofte brede pister, mange af dem blå og røde. Desuden byder området på 180 kilometer offpiste-ruter.

I bjergbydelen Oberlech driver den tidligere østrigske skisportstjerne Patrick Ortlieb sammen med sin familie et hotel.

Den hollandske kongefamilie var i år indlogeret på et af byens største hoteller, Gasthof Post, i centrum.