Her er de vigtigste personer i kronprinsessens bagland.

Siden Mary for alvor trådte ind på den kongelige scene ved forlovelsen med kronprins Frederik den 8. oktober 2003, har hun haft travlt med at lære at være kongelig. Men hvem står bag Marys store udvikling?

B.T. har talt med kilder, der alle har mødt og kender Mary. På den baggrund tegner vi her et billede af, hvem der har skabt kronprinsessen.

De nærmeste
Hofchef Per Thornit er lærermesteren, når det gælder den ædle kunst i at agere kongeligt. Han har haft endog meget stor betydning for Mary specielt i begyndelsen. 'Omskolingen' fra 'almindelig' til kongelig skete under Per Thornit, der er kronprinsparrets hofchef.

Den royale
Mette-Marit, den norske kronprinsesse, er den af de udenlandske royale, Maary har det bedst med. De hjælper og rådgiver hinanden i deres nye roller som kronprinsesser. De to har meget tilfælles. Det, at de, inden de mødte deres mænd, kommer fra et helt almindeligt liv, gør, at de kan dele erfaringer - gode såvel som dårlige. Det gode forhold til det norske kronprinspar kom til udtryk, da prins Christian skulle døbes. Her var både kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit blandt de otte faddere.

De nære venner
Caroline Heering har som hofdame fulgt kronprinsesse Mary rundt til officielle begivenheder fra den første dag. Hun skiftede i november sidste år til stillingen som kronprinsessens privatsekretær. Caroline Heering er gift med en af kronprinsens gamle venner, Peter Heering.

Marie Louise Skeel 'Malou' er en rigtig god veninde. Hun er gift med godsejer og hofjægermester Jørgen Skeel. Godsejerparret låner ofte deres sommerhus, der ligger ved Blokhus i Nordjylland, ud til kronprinsparret. Marie Louise Skeel stod fadder, da prinsesse Isabella blev døbt.

Birgitte Handwerk har Mary næsten kendt siden dag ét. Hun er nemlig gift med en af Frederiks absolut bedste venner, Jeppe Handwerk. De to kender hinanden fra tiden i frømandskorpset. Birgitte og Mary har derfor set en del til hinanden. Og de to er blevet rigtig gode veninder. Jeppe Handwerk stod fadder ved prins Christians dåb.

Elisabeth Buchwald har Mary et tæt forhold til. Elisabeth er gift med Frederiks tennismakker, overlæge Christian Buchwald. Frederik er gudfader til et af parrets børn. Elisabeths mand, Christian, stod fadder til prinsesse Isabellas dåb.

Helle Reedtz-Thott og manden, baron Otto Reedtz-Thott havde hemmeligt baronessen Mary boende på deres gods den første tid, hun boede i Danmark.

Ellen Hillingsø, kongelig skuespiller, er et arvestykke. Hun er datter af dronning Margrethes ungdomsveninde, Birgitta Hillingsø - og har altså fortsat sit venskab med først Frederik og siden ikke mindst Mary.

Familien
Far John Donaldson flyttede med til Danmark, da May rykkede ind i de kongelige gemakker. Det har været en uvurderlig støtte for Mary. Hun har et meget fortroligt forhold til sin far. Det samme gælder forholdet til de to søstre, Jane og Patricia, der stadig bor i Australien.

De andre
Søren Hedegaard er Marys frisør. Hun viser sig ikke ofte, uden at håret har været igennem Hedegaards hænder. De har udviklet en fortrolighed, som Mary sætter stor pris på. Selvom Hedegaard, der er gift med Linie 3'er Preben Kristensen, ikke tilhører inderkredsen blandt vennerne, er de altid inviteret, når der er fest - som da Frederik for nyligt blev 40 år.

Anja Camilla Alajdi er Marys stylist. Mary er en rigtig modeprinsesse og ved, hvor meget det bliver bemærket, hvordan hun går klædt. det hjælper Anja Camilla Alajdi med. Mindst en gang om ugen mødes de for at diskutere, hvad kronprinsessen skal tage på næste gang, de royale pligter kalder.

Tanja Doky overtog sidste år jobbet som hofdame for kronprinsesse Mary. Det har gjort, at hun naturligt nok er kommet noget tættere på Mary. Hofdamen er altid med Mary rundt, når hun er på rejsepræsentable opgaver. Tanja Doky er gift med den anerkendte bassist Christian Minh Doky - eller Chris Minh Doky, som han kalder sig.