Der er en grund til, at 47 procent af danskerne mener, Frederik og Mary vil blive et bedre regentpar end dronning Margrethe og Henrik.

Frederik og Mary er et godt match. Det viser den nye meningsmåling, som BT netop har fået Gallup til at foretage.

Her mener hele 47 procent, at hvis Frederik og Mary kom på tronen nu, ville de blive et bedre regentpar end Margrethe og Henrik.

»Det, som er så fantastisk med kronprinsparret, er, at de komplementerer hinanden. For han er mere end en sportsprins. Han kan tale godt med alle mennesker og besidder en folkelighed, mens Mary sender et signal om uendelighed og i højere grad ophøjethed uden at være arrogant. Mary involverer sig i tunge og dybe FN-emner, mens Frederik involverer sig i mere nære emner som sundhed, sport og sammenhæng i vores eget land,« forklarer Sune Bang, der er direktør i kommunikationsbureauet København om årsagen til Kronprinsparrets store popularitet.

Han var også til stede i Nørrebro Hallen mandag aften, hvor Mary pludselig dukkede og for at deltage i fællesspisning mod ensomhed.

Minder om Margrethes far

»Hun satte sig ned ved et bord med fire unge piger og to ældre mænd og begyndte bare at snakke direkte til dem, uden at virke reserveret. Det er et rigtig godt eksempel på Marys styrke,« siger Sune Bang, der selv trækker tykke lighedstråde mellem Frederik og Mary og Frederiks morfar og mormor.

»Jeg sammenligner dem selv med kong Frederik IX og dronning Ingrid. Hun var også utrolig elsket samtidig med, hun var en anelse mere distanceret end Frederik IX var. Han gik jo også bare ind i folk. Det tror jeg også, vi kommer til at opleve her.

Frederik og Mary er stærke sammen. Men enkeltvis vil de ikke være lige så stærke,« mener Sune Bang.