____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>De 2,1 mio. kr som Grevinde Alexandras årligt modtager i årpenge fra staten har skabt stor debat blandt BTs læsere på Facebook. En stor del mener, at grevinden skal finde sig et job og klare sig selv. Grevinden skal simpelthen finde sig et job.

Sådan lyder det fra størstedelen af BTs læsere i en glødende debat på BTs Facebookside, efter at BT søndag kunne præsentere en ny gallupmåling, der viser, at hele 65 pct. af danskerne mener, at grevindens årlige årpenge skal stoppe.

Flere end 2.000 har skrevet kommentarer til debatten, og størstedelen af debatørerne er af samme holdning, som gallupundersøgelsen viser - nemlig at den statslige pengekasse skal smækkes i for prins Joachims eks-kone, den tidligere prinsesse Alexandra.

- Hvorfor skal vi dog forsørge hende , hun må sgu arbejde lige som os andre, skriver Jørgen Konrad Hansen.

Også Jesper Bagge, der ellers betegner sig selv som royalist, har svært ved at forstå, hvorfor grevinden har gjort sig fortjent til den statslige forsørgelse.

- Jeg er personligt FOR kongehuset og apanage . Men kan ikke se hvorfor Alexandra får penge, skriver han. 

Loven om årpenge til grevinde Alexandra blev lavet, efter at hun og prins Joachim i 2004 blev separeret. Folketinget vedtog loven, efter at de fleste politiske partier stemte for. Især var Det Konservative Folkeparti store fortalere for at vedtage loven og argumenterede for årpengene med, at Alexandra 'også fremover kan få værdige vilkår at fungere under’. Kun SF og Enhedslisten stemte imod.

Da loven blev vedtaget, blev beløbet fastsat til 1,5 mio. kr, hvilket skal reguleres to gange årligt i takt med lønindeks for statsansatte. Siden er beløbet dog steget til 2,1, mio. kr.

Ved brylluppet med Martin Jørgensen i 2007 mistede Alexandra sin titel som prinsesse og blev i stedet grevinde. Samtidig udtrådte hun som medlem af kongehuset, hvilket betyder, at hun siden 2007 har måttet betale skat af sine årpenge. 

TIL ALLE ALEANDRA 5/5 F

Men skattebetalingen samt det faktum, at den tidligere prinsesse giftede sig på ny mildner ikke BTs læsere.

- Hun er ikke en del af kongehuset, så derfor skal hun forsørge sig selv. Lige som os alm. danskere. Så må hun i jobtræning, lige som os andre. Hun skal ud på arbejdsmarkedet lige som os. Der skal ikke forskel behandles i Danmark, skriver Susanne Lindgren Pedersen. B

Det er dog ikke alle læsere, der er imod Alexandras årpenge. Flere mener, at der er god grund til at bevare grevinde Alexandras årpenge. F.eks. Karin Munk, som skriver:

- Hun er mor til prinserne, de bånd vil vare livet ud.. Så selvfølgelig skal hun have et årligt beløb. 

Og Grete Jensen er af samme holdning:

- Hun repræsenterer Danmark i mange gode retninger, og hun er trods alt mor til 2 i arvefølgen. Når vi skal betale for politikeres brug af ekstra fly, tøj, dyre vine osv., kan vi vel også betale for noget der er godt udadtil både i opdragelse og gode tiltag. Jeg tror, at de penge kommer godt ind igen som resten af de kongelige, skriver hun.