Selv om prins Joachims eks-kone, grevinde Alexandra, i knap ti år ikke har været medlem af kongehuset, så bliver hun alligevel offentlig forsørget. For tiden modtager hun årligt 2,1 mio. kr. i såkaldte årpenge fra Staten, hvilket er mere end statsminister Helle Thorning-Schmidts løn på 1,4 mio. kr. årligt.

Aftalen om Statens livslange forsørgelse af grevinden blev indgået i forbindelse med skilsmissen fra prins Joachim i 2005. 

Men nu skal det være slut den offentlige forsørgelse. Det mener danskerne ifølge en ny meningsmåling, som TNS Gallup har lavet for BT.

Hele 65 pct. mener, at pengestrømmen til grevinden af Frederiksborg skal stoppes.

Kongehuseksperten Lars Hovbakke Sørensen, der er ekstern lektor i historie ved Københavns Universitet, er ikke overrasket over signalerne fra danskerne i den nye Gallup-måling:

- Grevinde Alexandra er ikke længere en officiel del af kongehuset, og hun har ikke den samme rolle og betydning, som hun havde tidligere. Så folk mener simpelthen ikke, man skal bruge penge på hende længere. De ser hellere, at man bruger pengene på andre dele af kongehuset, f.eks. kronprinsesse Mary, som er utrolig populær, siger han.

KØB BT SØNDAG OG LÆS MERE

- Så stor en million-gæld har Alexandra og Martin i deres hus

- Dét mener danskerne om Alexandras årpenge

- Søren Espersen: Derfor skal Alexandra beholde pengene

- Alexandra får flere penge end Mary

- SF: Kongehuset skal tænke sig om