Danskerne bakker op om det forestående ægteskab mellem Alexandra og Martin Jørgensen. Og de tror, at parret får barn.

Lad os slå det fast: Danskerne er vilde med Alexandras kommende mand, Martin. Men ikke nok med det – vi regner såmænd også med, at parret får en lille ny.

Det viser en meningsmåling, Analyse Danmark har lavet for B.T. Siden det i begyndelsen af februar kom frem, at parret skal giftes på lørdag, har vielsen fyldt meget i de danske aviser og ugeblade. Og der er ingen tvivl om, at Alexandra og Martins beslutning om at gifte sig har opbakning blandt danskerne, skriver B.T..

Hele 88 pct. af danskerne mener, at det er helt i orden, de to vælger en kirkelig vielse. Over halvdelen af befolkningen er tilmed overbevist om, at ægteskabet vil blive kronet med en familieforøgelse. Eller flere.

45 pct. mener, at 42-årige Alexandra bliver mor til endnu et barn. Mens andre ti pct. forudser, at parret vil få flere børn. 16 pct. tror ikke, at parret får børn sammen.

Emilia van Hauen, sociolog og royal ekspert, har denne forklaring på befolkningens støtte til brylluppet:

- For det første synes folk ikke, at der er noget forkert i skilsmisser, og de betragter ikke længere Alexandra som kongelig og prinsesse. De betragter hende bare som Alexandra og ønsker, at det skal gå hende godt, og at hun skal være lykkelig, siger hun.

Andre læser også