Den danske instruktør May el-Toukhy har instrueret flere afsnit af den britiske hitserie 'The Crown' - både i sæson fem og i den seneste og sidste sæson seks.

Her behandler den danske instruktør særligt afsnittene om prins William og går helt tæt på hans udvikling som ungt menneske og ikke mindst mødet med Kate. Men når det kommer til det danske kongehus, vil May el-Toukhy være mere forbeholden.

Det forklarer hun i B.T.-podcasten 'Kongehuset bag kulissen'.

»Jeg har selvfølgelig debatteret med mig selv, om man kunne det, men jeg tror, de er for tæt på. Jeg kan ikke se det klart. Jeg tror, det har noget at gøre med vores nations størrelse, og de føles på en eller anden måde tættere på befolkningen sammenlignet med det britiske kongehus, der mere sidder på deres høje heste,« siger instruktøren i podcasten.

»Jeg tror, det ville være svært. Jeg er ikke kommet helt til bunds i hvorfor, men som det er nu, ville jeg være for ukomfortabel med det,« uddyber hun. 

Herunder kan du høre 'Kongehuset bag kulissen', og fra ca. 15 minutter inde kan du høre hele interviewet med instruktøren, der har skabt flere afsnit af 'The Crown'. Hun fortæller blandt andet om, hvilke særlige hensyn man tog til de britiske prinser.