Her forlader en bekymret prins William sin syge hustru, Kates, sygeseng på King Edward VII Hospital i London i går aftes, hvor Kate er indlagt på grund af sygdommen Hyperemesis gravidarum (HG)
Her forlader en bekymret prins William sin syge hustru, Kates, sygeseng på King Edward VII Hospital i London i går aftes, hvor Kate er indlagt på grund af sygdommen Hyperemesis gravidarum (HG) Foto: NEIL HALL
Da den længe ventede meddelelse om Kates graviditet endelig kom i går, gik de engelske medier i decideret selvsving.

For selv om den royale graviditet bestemt ikke kom bag på nogen, eftersom briterne i almindelighed og de britiske medier i særdeleshed længe har haft fokus på Kates ellers så flade maveregion, så var det især meddelelsen om, at Kate lider af graviditetssygdommen Hyperemesis gravidarum (HG), der har sat ekstra ild under spekulationernes bål.

Se billederne: De britiske er gået baby-amok
Se billederne: Her spiller gravid Kate hockey
Se billederne: Her forlader tavs William hospitalet


For ifølge The Telegraph skulle det især være tvillingegraviditeter, som fremmaner den frygtede graviditetsygdom, der får den vordende mor til at kaste op konstant, så hun både taber sig og kan risikere at blive dehydreret.

Det bekræfter Helle Zingenberg, overlæge på gynækologisk afdeling på Herlev Sygehus.

- Det kan godt være rigtigt, hun venter tvillinger, siger Helle Zingenberg, og forklarer, hvorfor det kan være tilfældet.

- Fordi graviditetshormonerne er højere ved en tvillingegraviditet. Men omvendt har nogle af singletonsgraviditeterne også sygdommen, Hyperemesis gravidarum (HG). Og langt de fleste indlagte hos os, som har sygdommen, er singletonsgraviditeter, og det er fordi, der antals mæssigt er langt flere singletonsgraviditeter, understreger Helle Zingenberg.

I skrivende stund ved ingen - måske gør det vordende forældrepar og lægen på King Edward VII Hospital i London, hvor Kate er indlagt - om der ligger et eller flere børn i hertuginde Kates gravide mave.
 
- Jeg synes ikke, man kan konkludere, hun er gravid med tvillinger, fordi hun er indlagt med Hyperemesis gravidarum. I mit perspektiv ville jeg scanne førs, mener Helle Zingenberg.

Det er endnu ikke blevet oplyst fra det britiske hofs side, om Kate er blevet scannet. Derfor ved offentligheden heller ikke, om sygdommen, der på dansk kaldes, graviditets betinget kvalme og opkastning, skyldes at Kate skal have tvillinger. Eller trillinger.

Det var i går morges, at Kate blev indlagt og i går eftermiddags offentliggjorde det britiske kongehus så den glædelige nyhed. Derfor var det første billede af den kommende far, billedet af en meget bekymret og tavs prins William, der forlader hospitalet, efter at have siddet i timer ved Kates sygeseng.

Her får den i forvejen meget slanke Kate drop for at opretholde vædskebalancen, så hun ikke dehydrer. Det forventes også, at Kate skal være indlagt i flere dage pga sygdommen.

Ifølge Helle Zingenberg vil de fleste se en bedring i 12-14 uge.

- Men nogle få uheldige kan have sygdommen i hele graviditeten, siger Helle Zingenberg.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.