Mandag blev den hollandske kronprinsesse Catharina-Amalia hjemsendt til politibeskyttelse efter mistanke om et muligt kidnapningsforsøg.

Men allerede dagen efter om tirsdagen var den 18-årige prinsesse for første gang med til prinsedagen, hvor hun med sine forældre deltog i åbningen af det hollandske parlament i Haag.

Ifølge Royal Central og NL Times foregik parlamentsåbningen dog ikke helt ufredeligt.

Ligesom kongens indledende tale i parlamentet, drog kronprinsesse Catharina-Amalia som traditionen foreskriver i hestekarret væk med kong Willem-Alexander og dronning Maxima.

Den royale glaskaret med kong Willem-Alexander, dronning Maxima og kronprinsesse Catharina-Amalia kører mod Noordeinde Palace på prinsedagen, 20. september 2022.
Den royale glaskaret med kong Willem-Alexander, dronning Maxima og kronprinsesse Catharina-Amalia kører mod Noordeinde Palace på prinsedagen, 20. september 2022. Foto: RAMON VAN FLYMEN
Vis mere

Men på gaden på deres vej mod Det Kongelige Teater blev den politibeskyttede kronprinsesse og hendes forældre mødt af protester.

»Forræder!« kunne man høre fra folkemængden ifølge Royal Central.

I alt var fem demonstrationer nemlig indmeldt til politiet forud for den traditionsrige prinsedag – blandt andet en demonstration imod monarkiet.

Mest tydelig var dog nok den gruppering af landmænd, der gennem længere tid – og blandt andet ved hjælp af traktorer – har protesteret mod den hollandske regerings lovforslag om kvælstof.

Da den hollandske kongefamilie så var nået tilbage til den royale residens Noordeinde Palace, vinkede de som vanligt fra balkonen.

Men også her mødte de modstand og buhråb fra folkemasserne og forlod kort tid efter balkonen.

Kronprinsesse Catharina-Amalia har ellers netop kun været igennem et større drama.

Hun blev mandag hjemsendt til den royale residens Huis ten Bosch, da hollandsk politi havde fået mistanke om, at den marokkanske mafia havde haft hende i kikkerten som muligt mål for en kidnapning.

Kronprinsesse Catharina-Amalia, kong Willem-Alexander og dronning Maxima vinker fra balkonen på Noordeinde Palace på prinsedag i Haag.
Kronprinsesse Catharina-Amalia, kong Willem-Alexander og dronning Maxima vinker fra balkonen på Noordeinde Palace på prinsedag i Haag. Foto: KOEN VAN WEEL
Vis mere

Frygten stammede fra, at den formodede leder af den marokkanske mafia i Holland, Ridouan Taghi, som for nuværende sidder fængslet, har udvekslet breve med sin ligeledes fængslede håndlanger Mohammed B.

Her skulle de to mafiamedlemmer have delt passager fra Koranen med hinanden, hvilket myndighederne har mistanke om er være kodesprog.

Det er ikke meldt ud, vor længe den hollandske kronprinsesse forventes at være hjemsendt under politibeskyttelse.

Men allerede dagen efter hjemsendelsen viste Catharina-Amalia sig altså offentligt, da hun for første gang – grundet sine nu 18 år – deltog i den traditionsrige prinsedag.