Da kokken Claus Meyer forleden afviklede en bageworkshop for børn i New York, fik han og ungerne fint besøg. Selveste kronprinsessen kom nemlig forbi sammen med fødevareminister, Eva Kjer Hansen.

Planen var, at Mary skulle beundre de små pus på behørig afstand, men da kronprinsessen så børnene, blev hun så grebet af stemningen, at hun besluttede sig for selv at springe til kagerullen.

Eller, som Meyer skriver, det var som om 'en tasmansk djævel fór i hende.'

»Hun meddelte mig pludselig, stik imod alle planer, at hun faktisk gerne ville rulle bløddejen ud. Holy moses, tænkte jeg. Der var ikke engang nogen stol til hende, for bordene var i børnehøjde. Jeg spurgte 'Deres Kongelige Højhed, er De sikker på, at de vil have dej og mel på deres hænder?'. 'Ja, det er jeg, sagde hun resolut, 'Det er alt for længe siden jeg har rullet dej ud,' skriver han.

Claus Meyer var synligt imponeret over Kronprinsessen, som helt bestemt havde haft mel på hænderne før.

Mary fik både mel og dej på hænderne, da hun besøge Claus Meyers bage-workshop for børn.
Mary fik både mel og dej på hænderne, da hun besøge Claus Meyers bage-workshop for børn.
Vis mere

Da Mary på et tidspunkt fik problemer, fordi smøret var for hårdt, trådte Meyer selv til, og det endte med det fineste teamwork, hvor de fornemme gæster fik produceret de fineste kanelsnurrer.

»På falderebet spørger jeg så, om det var det en god oplevelse. Mary svarede legendarisk kort: 'Oh yes, very nice to try it ...det var KONGE.'«

Meyer havde dog svært ved at tro sine egne ører, så han bad den kongelige højhed gentage sit svar, hvorefter kronprinsessen gentog.

»Oh yes, It would be nice to try it with … perhaps honey.«