Chokerende optagelser dokumenterer den ubehagelige afslutning på den svenske prins' bytur i Sydfrankrig.

Det er ikke altid let at være kongelig. Det måtte 33-årige Carl Philip sande, da han var ude i Cannes natten til lørdag. Her blev han pandet én af en fremmed person i forbindelse med et besøg på en natklub, hvilket er blevet optaget af et opmærksomt vidne.

Som man kan se på videoen, som vg.no, er kommet i besiddelse af, er den mørkhårede prins fanget mellem flere mennesker, da slagene falder. Carl Philips 27-årige kæreste Sofia Hellqvist forsøger forgæves at stoppe slagsmålet.

Det svenske kongehus har bekræftet episoden og flere nordmænd har været vidner.

- Pludselig kom en hel gruppe mennesker ud fra stedet, og så ser vi, at prinsen havner i håndgemæng med en ukendt gruppe, fortæller et norsk vidne til vg.no.

- Det var helt sindssygt, fortæller hun til den norske avis.

Det har vakt forargelse, at den svenske prins angiveligt ikke har været beskyttet af sikkerhedspolitiet Säpo. Men det svenske kongehus vil ikke udtale sig. 

- Vi udtaler os aldrig vedrørende detaljer om personbeskyttelse. Simpelthen fordi vi ikke ønsker at afsløre, hvordan vi arbejder, udtaler pressechef Sirpa Franzen til aftonbladet.

Det er ikke første gang, at prinsen bliver overfaldet. I 2002 måtte Carl Philip gemme sig efter en hidsig gruppe unge havde set sig sur på ham.

Link til video på vg.no