»Hvis man lavede en meningsmåling i dagene efter, tror jeg om muligt, at opbakningen ville være endnu større, end den er i forvejen.«

Det fortæller B.T.s royale korrespondent, Jacob Heinel Jensen, om opbakningen til Kongehuset, efter Royal Run søndag løb af stablen.

»Det er meget, meget klogt. Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik er jo vores aller allerstørste superstjerner i Danmark, og det dyrker de i den grad i de her dage,« fortsætter han.

Heinel beskriver det royale løb som en kommunikationsmæssig genistreg, og spørger du ham, så har danskerne altså ikke set det sidste til Royal Run – tværtimod.

Kronprinsesse Mary løber 5 km under Royal Run i Aalborg 12. september 2021. Her ved starten på løbet..
Kronprinsesse Mary løber 5 km under Royal Run i Aalborg 12. september 2021. Her ved starten på løbet.. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Det er svært at finde noget negativt ved det. Det er jo bare en stor folkefest, kongehuset har skabt. Jeg tror, det bliver større og større de kommende år. Det er på en eller anden måde blevet et holdepunkt.«

I år var det tredje gang, der blev afholdt Royal Run. På grund af coronapandemien har danskerne måttet vente siden 10. juni 2019, hvor det sidste folkeløb fandt sted. I år havde mere end 77.000 meldt sig til.

Ifølge Jacob Heinel Jensen er det følelsen af, at man kommer tættere på Kongehuset, der i hobetal får danskerne til at snøre løbeskoene.

»Det betyder bare noget – også historisk set – at de kongelige ikke bare gemmer sig på slottet, men rent faktisk er ude blandt folket. Det er lige præcis der, kronprins Frederik er bedst – når han er i øjenhøjde med folket,« forklarer han.

Prins Vincent, prinsesse Josephine og prinsesse Isabella efter at de har løbet one mile under Royal Run i København og på Frederiksberg.
Prins Vincent, prinsesse Josephine og prinsesse Isabella efter at de har løbet one mile under Royal Run i København og på Frederiksberg. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

»Det booster hans popularitet hver gang, og det skal han bare blive ved med at gøre. Lige præcis Royal Run, det kan ikke blive for folkeligt. Det er det helt perfekte arrangement for kronprins Frederik.«

Selvom de royale børn allerede spiller en rolle i løbet, hvor vi i år blandt andet så prins Vincent tage en – uventet – ekstra løbetur, da han valgte at løbe med på femkilometerruten efter at have overstået den planlagt one mile, tror B.T.s royale korrespondent, at vi kan forvente at se endnu mere til dem fremadrettet.

»Det er på ingen måde utænkeligt, at de royale børn kan komme til at spille en langt større rolle i fremtiden.«

Han foreslår blandt andet, at prins Christian, prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josephine, når de bliver ældre, kan hjælpe logistisk ved at starte i hver sin by.

»Så kan de jo brede sig langt længere ud over hele Danmark, og så kan det blive hele familiens projekt.«

Netop da målstregen for dagens sidste løb var nået, kunne TV 2 da også bekræfte, at Kongehuset har meddelt, at Royal Run vender tilbage i 2022. Det kommer til at foregå i pinsen.