Prins Joachim og grevinde Alexandra kunne onsdag fortælle, at de var 'rasende' over den tidligere rektor Klaus Eusebius Jakobsen, der havde nævnt Prins Nikolais overtrædelse af alkoholreglerne på Herlufsholm til TV 2 Øst.

»Det er i den grad opsigtsvækkende. Det er ekstremt usædvanligt at gå ud i så skarpe vendinger mod en rektor, som familien tidligere har haft et godt forhold til,« forklarer B.T. royale korrespondent Jacob Heinel Jensen.

Det er første gang, han har oplevet så voldsom en udmelding fra medlemmer af den royale familie, som den prins Joachim og grevinde Alexandra kom med:

»Som forældre til en tidligere elev på Herlufsholm er vi - for at sige det på godt dansk - rasende over at se vores søn blive udleveret offentligt af hans tidligere rektor, Klaus Eusebius Jakobsen,« lød den fælles udtalelse.

»Han har svigtet sin elevs tillid og fortrolighed, og Prins Nikolais straf for i sin tid at overtræde skolens alkoholregler skal ikke bruges til at flytte fokus fra de alvorlige hændelser, som fornyligt er kommet for dagen.«

Ifølge forældrene til prinsen er det altså under al kritik, at man forsøger at flytte fokus fra de voldsomme sager i TV 2-dokumentaren.

»De føler sig ekstremt uretfærdigt behandlet. Nu er det blevet prins Nikolai, der skal stå på mål for denne her skandale, og det er de dybt rystede over,« fortæller Jacob Heinel Jensen.

Han mener, at udmeldingen fra Joachim og Alexandra skal ses som Kongehusets måde at lukke sagen ned.

»Jeg kunne forestille mig, at man skal se denne her udmelding, som det kongehuset gør i stedet for at gå i retten. De ville have en god sag. Men der ville også komme for meget larm omkring sagen og Kongehuset. Så på denne her måde tager man afstand og får lukket sagen ned.«

Så det er ikke din opfattelse, at Kongehuset vil gøre mere i sagen?

»Det ville ikke gavne nogen, hvis prins Nikolai skulle stå i retten mod sin tidligere rektor. Det er en voldsom afslutning, men det er min analyse, at det er en afslutning.«

På samme måde fortæller kongehusekspert Lars Hovbakke til B.T., at det i sig selv er opsigtsvækkende, at Kongehuset vælger at kommentere en sag, der normalt ville betragtes som privat.

»Det er meget usædvaneligt, at kongehuset går ud og kommenterer enkeltsager. Der er en lang tradition for ikke at kommentere. Men det viser, at det er en speciel situation.«

Lars Hovbakke har ligesom Jacob Heinel Jensen ikke oplevet, at Kongehuset før har udtalt sig så markant.

»Det er klart noget nyt, at man bruger vendinger som 'rasende', det er ikke noget, vi har set før.«

Han mener, at Kongehusets udmelding i sidste ende vil gavne opbakningen til den royale familie.

»Det her vil være Kongehusets måde at afslutte sagen. Medmindre der selvfølgelig skulle komme flere sager frem. Det ved vi jo af gode grunde ikke noget om endnu.«

Onsdag eftermiddag oplyste Klaus Eusebius, at han har undskyldt over for prins Nikolai.

»Jeg har for få øjeblikke skrevet en undskyldning til Prins Nikolai – og hans forældre for mit utilgivelige svigt ved at omtale ham i et tv interview i TV 2 Øst forleden,« skriver han i en mail til Ritzau.

Andre læser også