Så faldt meldingen.

Onsdag eftermiddag meddelte det britiske kongehus efter længere tids spekulation, at prins Harry vil deltage i sin far, kong Charles', kroning i London 6. maj, mens hans hustru, hertuginde Meghan, bliver hjemme i Californien med deres børn, prins Archie og prinsesse Lilibet.

Kongehuset har ikke begrundet yderligere, at hertuginde Meghan ikke deltager i kroningen, men dagen falder tilfældigvis sammen med prins Archies fire-års fødselsdag.

Ifølge B.T.s royale korrespondent Jacob Heinel Jensen slår hertuginde Meghans afbud med syvtommersøm fast, at stemningen stadig er dårlig i det britiske kongehus.

»Vi tolker jo på det, og alt er en symbolsk handling. Men hvis Meghan gerne ville med til kroningen, havde man selvfølgelig fundet en løsning på børnenes situation,« lyder det fra Jacob Heinel Jensen, der fortsætter:

»Det så vi sidste år, da dronning Elizabeth døde. Der var de begge i stand til at komme, så det er kun med til at understrege det dårlige forhold, der er i det britiske kongehus.«

Jacob Heinel Jensen påpeger, at hertuginde Meghan i lang tid har været en upopulær skikkelse i det britiske kongehus.

Siden dronning Elizabeths begravelse er der tilmed udkommet en bog en og Netflix-dokumentar fra prins Harry og hertuginde Meghans side, der retter en stærk kritik mod resten af kongehuset, så det mest opsigtsvækkende er ifølge Jacob Heinel Jensen faktisk, at prins Harry har meldt sin ankomst til kroningen.

Prins Harry tager alene til London for at deltage i sin fars kroning.
Prins Harry tager alene til London for at deltage i sin fars kroning. Foto: ANDREW KELLY
Vis mere

»Men jeg er egentlig ikke så overrasket over, hvordan de har valgt at gøre det,« lyder det fra Jacob Heinel Jensen, der fortsætter:

»Uanset hvad de havde gjort, havde det været opsigtsvækkende. Hvis de begge to var kommet, havde det jo også set vildt ud.«

Jacob Heinel Jensen tænker, at man med hertuginde Meghans afbud forsøger at dæmme lidt ned for den larm, der har været omkring parret.

»Hvis de begge var troppet op, ville alle medierne måske fokusere væk fra kong Charles' kroning og i stedet zoome over på, at de nu er tilbage efter krisen.«

Han tilføjer:

»På den her måde holder man familien tæt til kroppen, mens hertuginde Meghan samtidig holdes uden for ligningen. Det var måske den nemmeste løsning.«

Herunder kan du høre seneste afsnit af B.T.s royale podcast 'Kongehuset bag kulissen':