Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Dronning Margrethe tog onsdag middag fusen på fodboldlandsholdet.

Christian Eriksen og co. er for tiden samlet i landsholdslejren i Helsingør, hvor de forbereder sig på de kommende Nations League-kampe mod Frankrig, Østrig og Kroatien.

Dronning Margrethe er samtidig stævnet ud på sit sommertog med sit skib 'Dannebrog', og da hun onsdag lagde til kaj i Helsingør Havn, tog hun altså kort forbi landsholdslejren for at hilse på.

»Landsholdet skal se det som en stor anerkendelse og et klap på skulderen fra allerhøjeste sted, når man sender Dronningen,« lyder det fra B.T.s royale korrespondent Jacob Heinel Jensen.

Dronning Margrethe møder fodboldlandsholdet, da hun besøger Helsingør Kommune i forbindelse med sommertogtet, onsdag den 1. juni 2022.
Dronning Margrethe møder fodboldlandsholdet, da hun besøger Helsingør Kommune i forbindelse med sommertogtet, onsdag den 1. juni 2022. Foto: Keld Navntoft
Vis mere

»Vi ved jo, at kronprins Frederik er glad for fodbold og ofte viser sig i forbindelse med landsholdet. At det er Dronningen, der møder op, er Kongehusets mere officielle måde at sige tak til landsholdet på,« tilføjer han.

Jacob Heinel Jensen kalder det 'en sjov kontrast' at se dronning Margrethe i sit fine rød-hvide tøj foran de sportsklædte fodboldspillere og påpeger, at vi netop mere er vant til at se kronprins Frederik i den rolle.

»Kronprinsen havde jo bare været en af drengene. Hun skiller sig ekstremt meget ud, når hun står der. Så bliver det en langt mere ophøjet ting.«

B.T.s royale korrespondent tilføjer, at han skam tænker, at dronning Margrethe godt ved, hvem de forskellige landsholdsspillere er.

Kongeskibet ankommer til Kongekajen i Helsingør, og H.M. Dronningen går i land og modtages af modtagelseskomitéen i forbindelse med sommertogtet, onsdag den 1. juni 2022.
Kongeskibet ankommer til Kongekajen i Helsingør, og H.M. Dronningen går i land og modtages af modtagelseskomitéen i forbindelse med sommertogtet, onsdag den 1. juni 2022. Foto: Keld Navntoft
Vis mere

»Hun har selvfølgelig sat sig grundigt ind i tingene, og desuden går hun op i også at være til stede til sportsbegivenheder,« forklarer han.

»Men det er klart, at det er ikke hendes hjemmebane på samme måde som kunsten og kulturen. Så hun er lidt på udebane her, og det er jo altid sjovt at se.«

Dronning Margrethe afsluttede sit besøg i landsholdslejren med en tommelfinger i vejret og et held og lykke til de danske spillere.

Resten af dagen bruger Dronningen rundtomkring i Helsingør, før hun sejler videre mod Anholt og Djursland og til sidst bruger weekenden i Aarhus.

Landsholdet havde så sent som i oktober besøg af kronprinsesse Marys i forbindelse med sit arbejde med Mary Fonden, som har Kasper Schmeichel som ambassadør.

Sidste sommer under EM-slutrunden fik landsholdet derudover besøg af kronprins Frederik, der viste sin støtte efter Christian Eriksens pludselige hjertestop i Parken i den første kamp mod Finland.

Da dronning Margrethe i 2012 var til OL i London, overværede hun blandt andet håndboldherrenes kvartfinale mod Sverige.
Da dronning Margrethe i 2012 var til OL i London, overværede hun blandt andet håndboldherrenes kvartfinale mod Sverige. Foto: Søren Bidstrup
Vis mere

 

Andre læser også