Lyt til artiklen

Det tidligere medlem af den britiske royale familie Meghan Markle har meget på hjerte.

Ud over at udgive podcasts og lave tv-interviews, er hertuginden heller ikke bleg for at udtale sig til magasiner.

Senest har Meghan Markle medvirket i et interview med The Cut, hvor hun deler alt fra sin fortid, nutid og fremtid med prins Harry.

Særligt har en bestemt udtalelse fået B.T.s royale korrespondent til at spærre øjnene op.

I interviewet fortæller Meghan Markle nemlig en historie til journalisten om en samtale, hun havde ved premieren på 'Lion King' i 2019.

»Jeg havde lige fået Archie. Det var sådan et skræmmende kapitel. Jeg var bange for at gå ud. En mand fra den sydafrikanske produktion tog mig til side, og han sagde til mig, at han gerne ville have, at jeg skulle vide, at da jeg giftede mig ind i den familie, så var de gået på gaderne på samme måde, som vi gjorde, da Nelson Mandela blev befriet fra fængsel,« lyder det.

Og det er måske lige i den voldsomme ende, hvis man spørger Jacob Heinel Jensen.

»Man har længe talt om, at Meghan Markle har en form for storhedsvanvid. Men at forestille sig at hendes eget bryllup har den samme historiske tyngde som Nelson Mandelas befrielse siger alligevel noget om niveauet af storhedsvanviddet. Det er rystende,« fortæller han og uddyber:

»Om samtalen virkelig har fundet sted, eller om det er opdigtet, ved vi selvfølgelig ikke, men bare det at hun gengiver samtalen over for en journalist er rystende. Det virker selvsmagende og ekstremt malplaceret.«

Samtidig starter hun sin fortælling med at beskrive, hvor hårdt hun havde det efter fødslen. Og ifølge Jacob Heinel Jensen er det behov for at iscenesætte sig selv som offer også med til, at folk får et dårligt indtryk af hende.

»Hun kommer aldrig godt ud af interview, og jeg tror, det handler om mængden af selvmedlidenhed, ynk og storhedsvanvid.«

I interviewet kommer Meghan Markle også ind på, at det britiske folk behandlende hende dårligt, efter det kom frem, at parret havde brugt flere millioner af skatteydernes penge på at renovere den bolig, de endte med at forlade for at flytte til USA.

»Hun lufter også ideen om, at briterne blev forargede over, at de renoverede deres hus for 20 millioner kroner, fordi hun er sort. Altså, det hænger jo ikke sammen at anklage en nation, der huser millioner af Commonwealth-mennesker af alle racer, for lige præcis at være racistisk anlagt mod hende. Igen: Det er storhedsvanvid,« påpeger Jacob Heinel Jensen.

Ifølge eksperten er interviewet igen ikke velanset i den britiske offentlighed.

»Hjemme i Storbritannien er interviewet heller ikke blevet taget godt imod. Hun fremstår stadig som en ekstremt privilegeret Hollywood-stjerne. Det er som at høre Oprah Winfrey i sit talkshow – og Meghan Markle er bare ikke Oprah,« lyder dommen.