Danskerne har talt.

En YouGov-undersøgelse foretaget af B.T. viser, at 46 procent af danskerne er delvist eller helt enige i, at udskældte ECCO burde droppes som kongelig hofleverandør.

Det danske selskab, som har været hofleverandør i 31 år, har været i en mindre storm i løbet af de seneste måneder, fordi man har holdt fast i sine 250 butikker og 1.500 ansatte i Rusland.

Men familien Kasprzak, der ejer ECCO, har ikke ladet sig rykke – hverken af forbrugerboykot eller medieopmærksomhed.

B.T.s royale korrespondent Jacob Heinel mener, at Kongehuset bør reagere på den negative udvikling, som ECCO befinder sig i.

»Målingen afspejler den modstand, der er i befolkningen mod ECCO. Danskerne siger meget klart, at virksomheden ikke fortjener at være kongelig hofleverandør.«

»Kongehuset har jo sagt, at man 'følger, hvordan tingene udvikler sig'. Efterhånden kunne man godt være lidt fræk og spørge: 'Hvad i alverden er det, I venter på?' Det er en kompleks sag, fordi Kongehuset jo skal være upolitisk, og man føler, at det vil være politisk, hvis man tager titlen fra ECCO.«

Ifølge Jacob Heinel er det upolitiske tog kørt. Kongehuset har allerede forholdt sig til krigen, og dermed har de åbnet for selv at kunne kommentere på andre ting.

»Men det er også bare en anderledes tid, vi lever i, og Kongehuset har jo allerede udtalt sig politisk om krigen: Kronprinsparret har sagt. at de støtter det ukrainske folk.«

Det hele er dog ikke tabt for Kongehuset, for ifølge Jacob Heinel ville det blive en decideret verdenshistorie, hvis Kongehuset valgte at fjerne ECCO som kongelig hofleverandør.

»I min optik ville det sende et stærkt signal, hvis man for en gangs skyld viste, at handlinger betyder mere end ord. Hvis Kongehuset smed ECCO på porten, ville historien formentlig gå verden rundt.«

For under en uge siden kom nyheden om, at den nu daværende chef for den europæiske del af ECCO, Claus Flyger Pejstrup, stoppede i virksomheden.

ECCO har ikke villet kommentere topchefens afgang, ligesom de heller ikke er vendt tilbage på B.T.s henvendelser i forbindelse med andre artikler.

Kongehuset har tidligere fortalt, at man er opmærksom på den negative presse, ECCO får.

»Vi kommenterer som udgangspunkt ikke konkrete sager, men vi følger selvfølgelig med i, hvordan tingene udvikler sig,« lød det i april fra kommunikationschef i Kongehuset Lene Balleby.

Andre læser også