Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Maries første oficielle tale på dansk varede kun to minutter, men det var en rolig og fokuseret prinsesse der erklærede udstillingen for åben, og hun blev belønnet med et stort bifald.

Hun havde sikkert sommerfugle i maven, men det var en rolig og fokuseret prinsesse, der langsomt men sikkert holdte sin første tale på dansk.

Hun havde et lille stykke papir som hun støttede sig til, og hun klarede talen rigtig godt. Hun var iklædt en smuk brun kjole, der flot fremhævede hendes store gravide mave.

LÆS OGSÅ
 • Kan ikke få nok af Marie
 • Her er maven Marie ikke vil tale om


 • Hun talte langsomt men roligt, om de billeder som de børn og unge på udstillingen skal vise frem, og hun talte om, at de kan være med til at inspirere til klimatopmødet, som finder sted i København senere i år.

  Prinsesse Maries første oficielle danske tale blev holdt, da hun i dag åbnede udstil­lin­gen 'Billeder fra fremtiden' på Natio­nalmuseet i København.

  I udstillingen deltager hold fra både skoler og gymnasier,og udstillingen er elevernes bud på, hvordan verden kommer til at se ud om 30 år.

  Samtidig mar­ke­rer hendes tilstedeværelse, at prinses­sen går ind i FN-organisationen Unescos arbejde i Danmark

  Læs mere nedenfor

  Har tidligere talt dansk
  Allerede i maj måned sidste år overraskede Marie danskerne, da hun på Tønder Rådhus takkede borgmesteren for den bryllupsgave, som Tønder forærede hende og prins Joachim.

  - Hr. Borgmester. Mine damer og herrer. Jeg taler endnu ikke dansk, men takker meget for gaven, sagde hun dengang.

  Bestod Marie danskeksamen?


  Marys første danske ord
  Kronprinsesse Mary udtalte sine første danske ord den 8. oktober 2003, da Marys og Kronprins Frederiks forlovelse blev offentliggjort. På pressemødet tog Mary ordet, og hun sagde på et accentfyldt dansk.

  - Goddag.Goddag, Jeg vil gerne sige et par ord før vi begynder. Jeg vil gerne sige, at jeg er meget glad for at være her. Det er en spændende dag. Jeg håber De vil kunne forstå, at jeg er nervøs. Jeg har læst et sted, at jeg taler flydende dansk. Det takker jeg for, men det gør jeg ikke helt endnu, sagde hun dengang.

  Andre læser også