Den svenske kronprinsesse Victoria besøgte torsdag middag Café Victor i København.

Gæsterne på in-stedet Café Victor i det indre København er vant til at møde både kendte og kongelige, når de indtager deres frokost.

Derfor fik torsdagens nok mest kendte frokostgæst - den svenske kronprinsesse Victoria - da også lov til at spise i fred sammen med et par veninder.

Den 38-årige kronprinsesse, der er på privat besøg i den danske hovedstad, holdt en pause fra shoppingen i et par timer ved et bord ved vinduet ud mod Hovedvagtsgade, inden turen igen gik ud i de københavnske gader.

Her stillede hun beredvilligt op til fotografering foran caféen:

»Jeg vil jo ikke have jer med hele dagen,« lød det med et grin fra Kronprinsessen, som kun er i Danmark ganske kort.

Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Victoria af Sverige på Café Victor under sit københavnerbesøg torsdag den 3. september 2015.
Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Victoria af Sverige på Café Victor under sit københavnerbesøg torsdag den 3. september 2015. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Vis mere

Kronprinsessen havde ladet sin mand, prins Daniel, blive hjemme fra den ultrakorte storbyferie. Han havde travlt med et officielt besøg på papirfabrikken Stora Enso i Falun.

Selv havde hun en enkelt hel dag i København. Onsdag deltog hun sammen med sin far, kong Carl Gustav, i en konference på det Naturhistoriska Riksmuseet i Stockholm. Og i allerede i morgen aften har hun endnu et officielt arrangement i Stockholm.

Her deltager hele den svenske kongefamilie i den tilbagevendende begivenhed Sverigesmiddagen, hvor personer, der har gjort betydelige indsatser enten lokalt, regionalt eller nationalt bliver hyldet ved en stor repræsentationsmiddag.

Daniel Urso, der er pressesekretær ved Det svenske hof, ønsker ikke at komme nærmere ind på Kronprinsessens Københavner-tur:

»Det er et helt privat besøg,« fortæller han.

Af samme grund kunne han ikke oplyse, om det svenske kronprinspars tre-årige datter, prinsesse Estelle, var med sin mor på sviptur.