Morrissey begriber ikke, at ingen påtaler det britiske kongehus' medansvar i sygeplejersken Jacintha Saldanhas' selvmord.
Morrissey begriber ikke, at ingen påtaler det britiske kongehus' medansvar i sygeplejersken Jacintha Saldanhas' selvmord. Foto: DIEGO TUSON

Den tidligere The Smiths forsanger Morrissey har aldrig givet udtryk for at være fan af det britiske kongehus, og nu beskylder han hoffet for at være skyld i selvmord.

Sygeplejersken Jacintha Saldanhas begik selvmord tre dage efter et fupopkald fra to australske radioværter, der udgav sig for at være Dronning Elizabeth, der gerne ville vide noget om hertuginde Kates tilstand, mens hun var indlagt med ekstrem morgenkvalme.

Jacintha Saldanhas anede ikke uråd og stillede de to radioværter videre. Tre dage senere tog hun sit eget liv.

BRITAIN-ROYALS/


Og nu har Morrissey altså rettet skytset mod hertuginden af Cambridge og det britiske kongehus. Han mener nemlig, at de har haft en finger med i sygeplejerskens tragiske beslutning.

- Jeg er sikker på, at hoffet har sat et maksimalt pres på den her stakkels sygeplejerske, men det er selvfølgelig blevet holdt skjult for pressen, siger han, og på den New Zealandske tv-kanal 3News sår han ifølge den svenske avis Aftonbladet tvivl om hertuginde Kates tilstand.

- Der er ingen, der har rettet beskyldninger mod Middleton, som lå på sygehuset uden grund, såvidt jeg har forstået det. Hun føler ingen skyld over den her kvindes død, siger Morrissey til tv-kanalen.

BRITAIN ROYALTY


Morrissey, der tidligere slog sine folder i The Smiths og senere har skabt sig en succesfuld karriere som soloartist, har altid været kendt for sit kritiske syn på det britiske kongehus.

Under en koncert i Argentina gik han og hans band så langt, at de bar t-shirts med trykket 'We hate William and Kate' og han sammenligner ifølge den svenske avis det britiske kongehus med diktatorer:

- Det britiske kongehus' arrogance er utroligt. Hvordan det kan foregå, begriber jeg ikke. Det er svært ikke at opfatte det som diktatur.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.