Det var ikke alle, der havde tænkt sig at bidrage til den gode stemning til lørdagens kroning af kong Charles og dronning Camilla.

Noget tyder på, at en gruppe mennesker tværtimod havde tænkt sig aktivt at gøre, hvad de kunne, for at ødelægge arrangementet.

Det er i hvert fald, hvad politiet mistænkte tre briter for. De blev derfor anholdt og blev sigtet for at ville forstyrre den offentlige orden.

De tre briter var mistænkt for at ville bruge blandt andet voldtægtsalarmer til at forstyrre kroningen.

Det oplyser Londons politi i en pressemeddelelse.

Politiet skriver, at særligt militæret var nervøse for sikkerheden, hvis de støjende alarmer ville blive brugt til at forstyrre de mange heste, der deltog i den store militærparade.

Ade Adelekan fra Londons politi udtaler, at politiet stadig undersøger sagen.

»De efterretninger, vi modtog, gjorde os ekstremt bekymrede for den offentlige sikkerhed,« siger hun.

De tre mistænkte blev anholdt klokken to natten til lørdag. Da de tre blev arresteret, var de i besiddelse af flere voldtægtsalarmer, oplyser politiet.

Søndag skriver flere britiske medier, at de anholdte var frivillige, der delte alarmen ud.

Ifølge The Guardian har Westminsters byråd meldt ud, at de er 'dybt foruroligede' efter meldinger om, at folk der arbejdede for en kampagne, der skal fremme kvinders sikkerhed, var blevet anholdt.

B.T. har tidligere beskrevet, hvordan en hest undervejs i paraden pludselig ikke lystrede rytteren, og red ind i en menneskemængde.

Gik du glip af kroningen, eller har du bare brug for en opsummering af dagens store historier? Så lyt til B.T.s podcast Kongehuset bag kulissen herunder, eller hvor du hører dine podcasts.