Malene Birger fashion show på Det Kongelige Teater d. 31.01.2013. Forretningen/brandet Malene Birger fylder 10 år. Prinsesse Marie og HKH Kronprinsesse Mary var blandt gæsterne. (Foto: Martin Sylvest Andersen/Scanpix 2013)
Malene Birger fashion show på Det Kongelige Teater d. 31.01.2013. Forretningen/brandet Malene Birger fylder 10 år. Prinsesse Marie og HKH Kronprinsesse Mary var blandt gæsterne. (Foto: Martin Sylvest Andersen/Scanpix 2013) Foto: Martin Sylvest Andersen

Briterne er i den grad vilde med alt dansk, efter at tv-serierne 'Forbrydelsen' og 'Borgen' har gået deres sejrsgang på den anden side af Nordsøen. Nu er det vores kronprinsesse, som høster anerkendelse.

Og måske ikke overraskende er det tøjstilen, som kronprinsesse Mary har imponeret briterne med. Mary har i mange år været kendt som et stilikon og er gang på gang blevet fremhævet for sin gode tøjsmag både herhjemme og i forskellige internationale medier. Men nu er det for alvor gået op for briterne, at der er nået om snakken.

Da Mary torsdag var iklædt en kappe ved Malene Birgers modeshow i København, fangede hun tilsyneladende en kritisk brites blik. Briten var modebloggeren Kate Finnegan, der blogger for den store britiske avis Telegraph.co.uk.'

CANADA-BRITAIN-ROYALS-VISIT

Og den modebeviste blogger blev tilsyneladende så begejstret for Mary, at hun har skrevet et helt indlæg, hvor hun skamroser den danske kronprinsesse, som hun blandt andet kalder en 'ny, dansk stylista (stilikon,red.)'.

- Hun bar en mørkeblå kappe. En kappe, hertuginde af Cambridge - slå den, skriver bloggeren med en klar henvisning til hertuginde Kate, som ellers forgudes i Storbritannien for sin stil.

US-DENMARK-PRINCESS MARY

Men Mary er ikke den eneste danske kvinde, som Kate Finnegan er vild med. I hele bloggen sammenligner hun Mary med Birgitte Nyborg, den kvindelige hovedrolle i Borgen. Modebloggen beskriver, hvordan hun frygter, at den anden del af borgen, der netop nu vises lørdag aften i Strobritannien, snart slutter.

Mary i sin kappe ved siden af prinsesse Marie.

- Jeg frygter for mine lørdag aftener uden Birgitte Nyborgs stilede jakker og lange og flotte ærmer, skriver bloggen, der også lagde mærke til især Marys skjorteærmer ved malene Birgers modeshow. 


Malene Birger fashion show

- Jeg tror aldrig, at jeg har set matchende handsker og håndtaske før, men det føler jeg mig ikke generet af. Det er nok meget koldt i København lige nu. Men hun havde også nogle smarte stumpebukser, et par elegante par Mary Janes (stiletter, red.) samt nogle interessante ærmer, skriver bloggen og tilføjer, at det med ærmerne må være en dansk trend.


Finnegan slutter sin blog af med at konkludere, at Marys tøjstil er noget mere romantisk end Birgitte Nyborgs, men at det sandsynligvis skyldes, at kronprinsessens liv er mindre bureaukratisk.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.