Monacos prinsesse Charlotte Casiraghis kostume til et hesteshow var særdeles dårligt valgt, mener flere.
Monacos prinsesse Charlotte Casiraghis kostume til et hesteshow var særdeles dårligt valgt, mener flere. Foto: BENOIT TESSIER
Det var sikkert meningen, det skulle være sødt og charmerende, da Monacos prinsesse Charlotte Casiraghi besluttede at stige til hest iført et Pocahontas-kostume, men det har haft den stik modsatte effekt.

Den 26-årige prinsesse deltog i det årlige hesteshow Paris Masters, der er sponsoreret af Gucci, iført et Pocahontas-kostume. Billederne af prinsessens show er blevet delt på sociale medier i hele verden, og det har udløst en protest fra folk, der mener, at Charlotte Casiraghis kostume var racistisk, skriver Daily Mail.

FRANCE/


En Tumblr-bruger ved navn Royalwatcher skriver:

- Jeg ved ikke, hvem der fortalte hende, at det var sødt at iføre sig en traditionel indiansk dragt, men jeg dømmer hende og ikke på den gode måde.

- Kære Charlotte Casiraghi, amerikanske indianere må stadig leve med racisme, ignorance og udnyttelse på daglig basis blot, fordi de er indfødte. Du udviste særdeles dårlig dømmekraft i dit valg af "kostume", skriver brugeren Prin-ses-ka-ro-leen.

FRANCE/


De andre ryttere var klædt ud som romerske krigere, æsler, engle og figurer fra Flintstones, så prinsessens kostume fremstod derfor endnu mere krænkende, skriver en journalist ved navn Hilary George-Parkin ifølge Daily Mail.

Hun mener, at Gucci, i lyset af en række lignende bommerter fra andre mærker, burde have udvist større forsigtighed.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.