Hvad mon dronning Elizabeth tænker på på dette billede? 
Hvad mon dronning Elizabeth tænker på på dette billede?  Foto: HANDOUT

Et nyt portrætbillede af Storbritanniens mangeårige monark dronning Elizabeth II har fået de sociale medier til at gå helt i selvsving. På billedet har dronning Elizabeth nemlig et meget sjovt ansigtsudtryk

Det er ikke altid lige let at se, om en person græder eller griner. I hvert fald ikke, hvis det er på et billede, hvor et splitsekund bliver foreviget.

Og det er tilsyneladende det, der har gjort sig gældende på det seneste fødselsdagsportrætbillede af den britiske dronning Elizabeth. På billedet, der netop er blevet offentliggjort for at markere afslutningen på året, hvor dronningen fyldte 90 år, hvilket briterne har fejret flere gange i løbet af de seneste 12 måneder, har dronningen nemlig et noget specielt ansigtsudtryk.

prins george 35364

Ved første øjekast ser hun nok mest sur ud – hvilket er i stærk kontrast til hendes søn, tronfølger prins Charles, der ser ud til at være ved at dø af grin over et eller andet.

Det har ført til store spekulationer på sociale medier, hvor brugere nærmest står på hovedet for at overgå hinanden med en forklaring på, hvad der mon foregik, da billedet blev taget – og hvad Charles kan have sagt til sin mor, der har gjort hende så vred.

Billede 2535

En bruger har lavet en taleboble, hvor det ser ud som om, at prins Charles mener, at det er på tide, at hans mor går på pension og derfor fortæller hende, hvordan der vil være på et plejehjem.

En anden bruger synes også, at dronningen ser ud til at være sur:

'Ser ud som en glad søn, men en ikke så glad mor,' skriver han.

En tredje bruger kommentere, at hvis billedet havde været taget til en brochure for en virksomhed, så havde man uden tvivl forlangt, at det var blevet taget om.

Og så er der en bruger, der mener, at den aldrende dronning tænker: 'Få det til at gå væk' med henvisningen til hendes søn, prins Charles.

Det har i de britiske medier ofte antydet, at dronningen er bekymret for en dag at skulle overlade tronen til sin førstefødte, hvis popularitet i Storbritannien ikke er den største.

Trods de mange interessante spekulationer om, hvad der skete lige inden det - nu berømte – billede blev taget, så får den store offentlighed næppe svar på mysteriet. Dronning Elizabeth er nemlig kendt for ikke at kommentere de billeder, der er taget af hende. Det skriver BBC.

Ifølge samme medie er dronningen dog ikke sur på billedet – tvært imod er hun lige ved at begynde at grine.

Som afslutning på året, hvor den britiske dronning Elizabeth fyldte 90 år, har det britiske kongehus offentliggjort dette officielle portrætfoto af dronningen og hendes ældste søn, prins Charles.  

Det mener BBCs royale korrespondent Peter Hunt at vide.

'I dette tilfælde, hvad var vittigheden, som sønnen havde fortalt, der fik moderen til at ville grine, mens kameraerne fangede dem sammen,' skriver han i en analyse.

Billedet af dronning Elizabeth og prins Charles blev for øvrigt taget i maj, og det er langt fra det eneste officielle billede, der er blevet taget i forbindelse med hendes fødselsdag.

Tidligere har flere andre billeder af dronningen med oldebørn og dronningen med de tre tronfølgere, prins Charles, prins William og prins George, været meget omtalte.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.