Alle i Danmark kan rette ryggen i stolthed over vores kronprinsesses indsats overfor de nødlidende i Afrikas Horn.

Da Mary lørdag aften var med live fra Etiopien havde den store landsindsamling været i gang i godt tre timer, og der var indsamlet omkring 70 millioner kroner. Men efter Kronprinsessens tv-optræden tikkede hele 40 millioner kroner mere ind, så det samlede resultat nåede op på svimlende 110 millioner kroner. En del stor del af de 40 millioner kan de nødlidende i Afrikas Horn helt sikkert takke Mary for.

Da Kronprinsessen tonede frem med en stjernebelagt himmel som kulisse, fremstod hun først en smule usikker med lidt flakkende dådyr-sky øjne. Måske var det derfor, at hendes engelske accent var så stærk, at jeg i begyndelsen skulle spidse øren for at høre, hvad kronprinsessen havde på hjertet.

Men efterhånden som Jess Dorphs sikre interview skred frem, blev Mary ligeledes mere sikker. Hun ledte ikke så tydeligt efter de rigtige ord, accenten fadede ud, og de sky øjne blev faste i blikket med det resultat, at hendes ord ramte os alle sammen i hjertekulen. Og tårekanalerne. Hos mig trak det vand i øjenkrogene, da Kronprinsessen fortalte om, hvor meget større indtryk det havde gjort på hende at stå midt i nøden, sulten og elendigheden i verdens største flygtningelejr.

For, som hun beskrev det, selv om billederne af de tynde, udmarvede børn har gjort stort indtryk på os alle. Så kan billederne ikke få os til at høre lejrens lyde fra de ulykkelige, syge og sultne børn eller lade os mærke lugten af død og sygdomme rive i næsen. Det formåede Mary i store træk. For ingen kan være i tvivl om, at hun var meget berørt af de nødlidendes lidelser.

Der er heller ingen tvivl om, at det danske kongehus har fået sig en sand skat i kronprinsesse Mary. Når hun viser sig, eller støtter en sag, ruller opmærksomheden (og pengene) øjeblikkelig ind.

Selv om det forlød, at kronprinsessen var nervøs før sin første live-optræden, så kom hun hurtigt over den. Anderledes er det – desværre - stadig med Frederik. Han vil så gerne fortælle os det hele. Men alt for ofte får han vævet sig ud på (unødvendige) sideveje i sine forklaringer eller svar, så man taber tråden fuldstændig. Og hver gang sidder man ærgerlig tilbage med uforløst sag. For vi vil lige så gerne høre, hvad Frederik mener om de sager, han støtter, som vi vil med kronprinsessens.

Frederik kom ind i kampen. Vi ved, du kan lige så godt som din hustru, der trods sin bevægelse var klar i mælet.