Dronningens mellemste søster, prinsesse Benedikte, er blevet udnævnt til æresdoktor i filosofi ved et kvindeuniversitet i Seul, Sydkorea.

Prinsesse Benedikte er især kendt for sin store passion for ridesporten. Men som så mange andre kongelige er hun protekter for organisationer og foreninger, der har hendes specielle interesse - heriblandt KFUK i London, Dansk Ride Forbund og De grønne pigespejdere.

Prinsesse Benediktes har i særdeleshed en årelang passion for og aktivt engagement i udvikling og uddannelse af piger og unge kvinder, så de kan opnå ligestilling i samfund og familie.

Kongelig filosof

Udnævnelsen til æresdoktor i filosofi sker da også i forbindelse med Olave Baden-Powell Society’s (OB-PS) 25 års jubilæum, som hun er protektor for. OB-PS støtter Pigespejdernes Verdensorganisation, der har ti millioner medlemmer over hele verden og bl.a. tilbyder piger og unge kvinder lederuddannelser.

Udnævnelsen fandt sted ved Seoul Women’s University ved en pompøs ceremoni. Universitetet er det ældste universitet for kvinder i Sydkorea og har ca. 8000 studerende inden for bl.a. naturvidenskab, jura og business.