Ingen er i tvivl om, at kronprinsesse Marys første live-optræden fra Ethiopien gav et to-cifret millionbekøb til lørdag aftens store llandsindsamling til hungerskatastrofens ofre på Afrikas Horn, lyder det fra B.T.s udsendte i Adis Abbaba, der fulgte kronprinsessens tv-debut sammen med en begejstret udviklingsminister Søren Pind på en computer.

Kronprinsesse Mary var både lettet og glad efter sin debut på live-tv, sent lørdag aften.
Det er første gang, Kronprinsessen er live på tv, hvor hun bliver interviewet af en studievært, og ifølge B.T.s kilder på stedet var prinsessen noget nervøs før sin tv-debut.

- Interviewet foregik på Hotel Sheraton Adis, og blev fulgt af en begejstret udviklingsminister Søren Pind, fortæller B.T.s udsendte reporter. Andreas Karker, der så med på ministerens computer i luksushotellets restaurant.

- Søren Pind var begejstret over Kronprinsessen og udbrød: Hold op, hvor er hun god. Hun er en stjerne!

B.T.s udsendte mødte bagefter Kronprinsessen og roste hende for hendes tv-optræden:

 - Mange tak, det er jeg meget glad for at høre, sagde kronprinsesse Mary, der var tydelig lettet over, at det var gået så godt.
I Kronprinsessens og Søren Pinds delegation er der ingen tvivl om, at kronprinsessens indsats har skaffet et ekstra antal millioner ved indsamlingen på tv lørdag aften.

- Nødhjælpsorganisationerne selv havde regnet med 50 millioner og håbet på 70 millioner. Men 40 af de 110 millioner kom ind efter Kronprinsessens live-optræden, så det vil ikke være at antage, at hendes indsats har givet et to-cifret beløb ekstra til nødhjælpsorganisationerne, rapporterer B.T.s udsendte Andreas Karker.

Dagen i dag er Kronprinsessen og udviklingsminister Søren Pinds delegation blevet mødt med sang, jubel og dans, på deres rundtur til landbrugsprojekter i små landsbyer, hvor man forsøger at lære indbyggerne at udnytte ressourcerne bedre og etablere vandingssystemer for at sætte en stopper for tørken, der har udløst den største hungersnødkatastrofe på Afrikas Horn i 60 år.

I aften vender delegationen med kronprinsesse Mary og udviklingsminister Søren Pind tilbage til Danmark.