Natten til onsdag fik kronprins Frederik som den første dansker en tur i Googles selvkørende bil.

Turen fandt sted under Hans Kongelige Højheds besøg hos Google i Mountain View, Californien.

- Det var en fornøjelse at være med til at fortælle kronprinsen hvad vi arbejder på. Det så da også ud som om, at Hans Kongelige Højhed syntes, det var både sjovt og interessant med et førstehåndsindtryk af innovationskulturen i Silicon Valley, og hvor hurtigt teknologien bevæger verden fremad, siger global direktør for Googles aktiviteter med små- og mellemstore virksomheder, Allan Thygesen, i en pressemeddelelse.

Internetgiganten Google indledte projektet med de selvkørende biler i 2009. Bilerne er forsynet med et væld af smarte sensorer, som på lang afstand kan opdage genstande på alle sider af bilen og mulige farer på vejbanen foran den. Det evindelige problem med de blinde vinkler er dermed løst med et snuptag.

Chaufføren skal blot indtaste ruten på en computer, så klarer bilen resten selv. I dag er et par dusiner Lexus RX450h-biler udstyret med den avancerede teknologi.

Til dags dato er der ikke registreret et eneste uheld med de selvkørende biler - heller ikke med kronprinsen som passager.