Godt nok bliver han kaldt ’King James’, men selv et royalt kælenavn tillader ikke upassende opførsel, når man møder de kongelige. Dén lektie har den amerikanske basketballspiller LeBron James helt sikkert lært, efter han mandag mødte den britiske prins William og hertuginde Kate.

Mandag overværede det britiske tronfølgerpar nemlig en basketballkamp mellem Cleveland Cavaliers og Brooklyn Nets i New York, og efter kampen hilste de to så på LeBron James. Under seancen overrakte LeBron James blandt andet parret en spillertrøje i babystørrelse til parrets søn, den et-årige prins George. Men han begik også en fatal brøler; han tillod sig nemlig at lægge sin ene arm om skulderen på hertuginden.

Det har fået den britiske takt og tone-ekspert William Hanson til at fare i blækhuset. Til Daily Mail siger han:

»Selvom jeg er sikker på, at hertuginden af Cambridge ikke har bekymret sig om det, skulle hr. James ikke have lagt sin arm om hende. Amerikanere er langt mere taktile end vi briter, og dette er endnu et eksempel på en amerikaner, der er lidt for fysisk over for de britiske kongelige. Man skulle tro, de havde lært det efterhånden,« siger William Hanson og refererer til tidligere tilfælde, hvor den amerikanske førstedame, Michelle Obama, for et par år tilbage lagde en arm om den britiske dronning Elizabeth, og et fra 1992, hvor den daværende australske premierminister, Paul Keating, skabte furore, da han tog om livet på dronningen.

Ikke nok med at LeBron James ifølge William Hanson rørte Kate på en upassende måde – så var det også upassende, at han gjorde det i svedig tilstand efter basketballkampen.

Læs også:

»Et bad havde været at foretrække, men han havde selvfølgelig netop spillet en kamp. Men det er bare endnu en grund til, at han ikke skulle have vist sin svedige armhule ved at løfte sin arm og placere den om Hendes Kongelige Højhed.«

Ikke nok med at basketballstjernen lagde armen om hertuginden. Det skete også lgie efter en kamp, og dermed i "svedig tilstand".
Ikke nok med at basketballstjernen lagde armen om hertuginden. Det skete også lgie efter en kamp, og dermed i "svedig tilstand". Foto: Neilson Barnard
Vis mere

Efter kampen hilste prins William og hertuginde Kate også på superstjerneparret Beyoncé og Jay-Z. Her blev det, så vidt det fremgår af billederne, ved høflige håndtryk. Som det sig altså hør og bør på britisk manér.

 Her hilser parret på rapperen Jay-Z og Beyoncé. Ja, det er måske svært at se her på billedet - men den skulle være god nok.
 Her hilser parret på rapperen Jay-Z og Beyoncé. Ja, det er måske svært at se her på billedet - men den skulle være god nok. Foto: EPA/JASON SZENES
Vis mere

Også Hillary Clinton fik besøg af parret.
Også Hillary Clinton fik besøg af parret. Foto: POOL
Vis mere