Et bryllup har skabt ballade i den royale familie i tyske Hannover. Den kontroversielle prins Ernst August af Hannover, der er arving til den britiske trone, er nemlig blevet så gal over sin søns udkårne, at han nægter at godkende ægtefællen og truer med at tage både slotte og titler fra sønnen.

De fleste af de europæiske kongehuse er kendt for at have et medlem, der ofte kan være lidt for åbenmundet – og nogle gange endda decideret skabe splid og skandaler.

I Tyskland har det i årevis været kendt, at prins Ernst August af Hannover, der er arving til den britiske trone og gift med prinsesse Caroline af Monaco, er lidt af en skandalemager.

Og nu har den tyske prins slået til igen. Lørdag blev hans søn, prins Ernst August junior af Hannover nemlig gift med sin udkårne, den russiske skønhed Ekaterina Malysheva. Men det er bestemt ikke faldet i god jord hos hans far.

Selv om hans 33-årige søn har levet sammen med sin 31-årige russiske partner i knap seks år, så har prins Ernst August nægtet at give sin velsignelse til brylluppet.

Lørdag fik prins Ernst August junior sin Ekaterina Masysheva.
Lørdag fik prins Ernst August junior sin Ekaterina Masysheva. Foto: Ben Hopper
Vis mere

Det udtalte han til det tyske medie Handelsblatt mandag. Ifølge medierne Schweizer-Illustrierte samt Daily Mail beretter prinsen, at han er bange for, at de besiddelser i form af slotte, som han allerede har overdraget til sin søn – samt de titler, som sønnen har fået - vil falde på russiske hænder grundet vielsen.

Derfor har prinsen krævet at få titlerne og slottene til bage – herunder det kendte Marienburg Slot, hvor bryllupsfesten foregår.

Prins Hannover er overhoved for fyrstehuset Hannover, som var leverandør af monarker til Storbritannien fra 1714 til 1901. Fyrstehusets medlemmer bærer fortsat titlerne af prinser og prinsesser af Storbritannien og Irland og er dermed teoretisk mulige tronfølgere til den britiske trone.

Monacos prinsesse Caroline har haft et stormfuldt ægteskab med prins Ernst August af Hannover.
Monacos prinsesse Caroline har haft et stormfuldt ægteskab med prins Ernst August af Hannover. Foto: MIGUEL MEDINA
Vis mere

Prinsen er desuden kendt for at være den tredje husbond til prinsesse Caroline af Monaco. Parret har sammen datteren prinsesse Alexandra af Hannover. Desuden har prinsen de to sønner, Prins Ernst August af Hannover samt prins Christian af Hannover, som han fik med sin første kone, Chantal Hochuli .

Ægteskabet med prinsesse Caroline har dog de seneste år ikke ligefrem kørt på skinner. Parret har annonceret, at de har været separeret, omend de har benægtet en skilsmisse. De har dog de seneste år levet hver for sig.

Prins Ernst August er kendt for at være en ilter herre, og listen af skandaler er lang. I 1999 slog Ernst August en fotograf, og året efter urinerede han på en tyrkisk pavillon under Verdensudstillingen i Hannover.

Også prinsesse Carolines søn Andrea Casiraghi deltog i brylluppet sammen med sin kone Tatiana Santo Domingo Rechulski samt parrets to børn, Alexandre Andrea Stefano Casiraghi samt India Casiraghi.
Også prinsesse Carolines søn Andrea Casiraghi deltog i brylluppet sammen med sin kone Tatiana Santo Domingo Rechulski samt parrets to børn, Alexandre Andrea Stefano Casiraghi samt India Casiraghi. Foto: ALEXANDER KOERNER / POOL
Vis mere

Desuden er han blevet kædet sammen med nazirygter, ligesom han også har været beskyldt for et alkoholmisbrug.

Grundet det vaklende ægteskab med prinsesse Caroline, var der mange spekulationer om, hvorvidt prinsessen ville møde op til det tyske bryllup.

Ifølge både britiske og tyske medier er forholdet mellem prinsesse Caroline og den unge prins Ernst August dog godt, men prinsessen var alligevel ikke at se til brylluppet. Flere medier spekulerer i, at det kan skyldes, at hun ikke ville stjæle billedet fra brudgommens biologiske mor, der deltog.

Prins Ernst August, der har nægtet at give sin velsignelse til parret, deltog ikke i sønnens bryllup. Hans manglende accept af brylluppet har indtil videre ifølge Handelsblatt fået den betydning, at parrets børn ikke længere vil kunne blive prinser og prinsesser af Storbritannien og Irland.

Prinsesse Carolines børn deltog i brylluppet. Her ses Pierre Casiraghi med sin kone Beatrice Borromeo samt sin søster Charlotte Casiraghi.
Prinsesse Carolines børn deltog i brylluppet. Her ses Pierre Casiraghi med sin kone Beatrice Borromeo samt sin søster Charlotte Casiraghi. Foto: jens schlueter
Vis mere

Dog kunne det unge par glæde sig over, at mange andre kongelige kom til brylluppet.

Blandt andet dukkede prinsesse Carolines tre børn fra hendes andet ægteskab, Charlotte, Andrea og Pierre Casiraghi, alle op. Ligesom dronning Margrethes nevø ekskronprins Pavlos af Grækenland samt hans kone ekskronprinsesse Marie-Chantal af Grækenland også deltog.