To liv, to veje. Dag som nat. Der tegner sig et billede af, at Alexandra og hendes kommende eksmand Martin Jørgensen de seneste år begyndte at leve vidt forskellige liv.

Den 51-årige grevinde har foretrukket en mere og mere diskret og tilbagetrukken dagligdag på adressen på Østerbro. Samtidig har den 14 år yngre reklamefotograf oftere og oftere været i byen på Københavns in-steder.

Ifølge reportagerne er det ikke gået stille for sig, når 37-årige Martin Jørgensen foldede sig ud på de eksklusive klubber.

’Beruset og upassende’, ’festede på homoklub’ og ’spritstiv med lækker blondine’ er blot nogle af overskrifterne i ugebladene Her & Nu samt Se og Hør, som den yngre Martin Jørgensen er blevet mødt af efter sine tilsyneladende våde byture.

Stik modsat Alexandra, som helst opholdt sig i den hvidpudsede kæmpevilla på Svanemøllevej i ambassadekvarteret på Østerbro og var mor for sine to sønner Nikolai og Felix. Mindre arbejde i forhold til protektioner og færre optrædener på den rød løber.

Til BT, BM, og Scanpix

Hun er fra Hongkong, han er fra Valby. Hun var dansk prinsesse, han fik kun lov til at filme de kongelige. Han har haft det ene kuldsejlede forretningseventyr efter det andet. Hun gik ud af sit første ægteskab med prins Joachims millioner. Han har altid haft et livligt socialt liv i nattetimerne, mens hun prioriterer løb, yoga og familieliv.

De var et umage par fra begyndelsen, hun som en 41-årig prinsesse, og han som 27-årig fotograf, men de fandt alligevel en harmoni sammen. Tirsdag faldt der dog en bombe fra grevinde Alexandra, da hun annoncerede, at hun ville skilles fra sin ægtemand gennem otte år. Efterfulgt af ordene:

»Vi har ikke de samme værdier længere, og jeg kunne ikke se os have en fremtid sammen. Når man kan se, at der ikke er en fælles fremtid, og at der er nogle grundværdier, vi alle sammen har i et ægteskab, der bliver for forskellige, så er man nødt til at tage det op til revision.«

Selvom Alexandra og Martin Jørgensen af og til blev set sammen på den røde løber, så levede hun i stigende grad et hjemmeliv, mens han ofte turede rundt i nattelivet.  Foto: Martin Sylvest
Selvom Alexandra og Martin Jørgensen af og til blev set sammen på den røde løber, så levede hun i stigende grad et hjemmeliv, mens han ofte turede rundt i nattelivet. Foto: Martin Sylvest Foto: Martin Sylvest Andersen
Vis mere

For en kvinde i Alexandras position er det nærmest uhørt, at hun uddyber – godt nok i floromspundne vendinger – hvorfor hun har valgt at blive skilt.

Bruddet var ikke ledsaget af pæne klicher om ’fortsat bedste venner’ og ’fælles beslutning’. Nej, det blev understreget, at Alexandra tog den ’hårde’ beslutning, fordi manglende ’grundværdier’, som er afgørende for et ægteskab.

Hvad sidstnævnte handler om, konkretiserede grevinden ikke, men måske rummer de seneste års overskrifter i ugebladene noget af svaret.

BT talte onsdag med kilder tæt på parret. Fælles for dem er, at de ønsker at være anonyme, men der er en rød tråd i det, de fortæller.Alexandra er begyndt at vægte den hjemmelige hygge endnu højere. Mens Martin Jørgensen er fortsat med at feste ’igennem’ i det københavnske jetset-miljø – hvor han slår sig løs på bl.a. hitmageren og X factor-dommer Remees natklub Zen, hvor de kendte ynder at feste.

»Det er ikke overraskende, at Alexandra vil skilles. De har levet på hver sin måde i længere tid, og Martin har i en årrække givet den gas for sig selv og gået meget i byen med sine mandlige venner,« siger en anonym kilde med personligt kendskab til Martin og Alexandra.

Både Alexandra og Martin er kendte ansigter i gadebilledet omkring Ny Østergade i indre København, hvor blandt andet Café Victor og Dennis Knudsens eksklusive frisørsalon ligger side om side. Men hvor man typisk ser grevinden drikke kaffe eller spise frokost med veninderne på den private første sal på Café Victor, er det i aften- og nattetimerne, at Martin Jørgensen sætter sine aftryk.

Som en af kilderne udtrykker det over for BT, så forstår man godt, at grevinden, som den kvinde hun er, ikke længere ville stå model til Martin Jørgensens livsstil med masser af byture og spiritus.

Som en kilde tæt på parret formulerer det:

»Fair nok at gå i byen en gang imellem og ha’ det sjovt. Men hvorfor drikker han sig så fuld. Det forstår jeg ikke.«

For når Martin Jørgensen er sammen med vennerne, holder han sig ikke tilbage. Det gælder både i Danmark og i Tyrkiet på luksus-resortet Oasis Club, hvor Martin Jørgensen og vennerne fester i en eksklusiv feriebolig, som Alexandra og Martin Jørgensen ejer sammen.

»Der bliver festet igennem både i København, og når de er i udlandet. For eksempel i Alanya, når de er på ferie sammen. Der bliver gået til den,« siger en anden anonym kilde til BT.

Andre kilder har peget på, at aldersforskellen på 14 år også har spillet ind.

Det forstår parterapeut Martin Østergaard godt. For aldersforskel har en betydning. Især i betragtning af, at hun har rundet de 50, mens han ’topper’ som mand.

»Hvis man skal være modbydelig og meget sort-hvid, så daler kvinders værdi på markedet, når de bliver over 40, mens mænd i slutningen af 30’erne er i høj kurs, siger Martin Østergaard og forklarer, at den 14 år store aldersforskel mellem den nu 51-årige grevinde samt den 37-årige Martin Jørgensen altså sandsynligvis har givet for store komplikationer i parforholdet.

»En 37-årig mand er stadig en ung mand, mens en 51-årig kvinde er meget moden. Det vil sige, at hans værdi på markedet peaker lige nu, mens hun er gået ned ad bakke i lang tid,« tilføjer parterapeuten.

BT forsøgte i går forgæves at få en kommentar fra Martin Jørgensen. Heller ikke grevinde Alexandra ønskede i går at uddybe sine udsagn:

’Grevinde Alexandra ønsker ikke at udtale mere om sagen,’ lød det i et skriftligt svar fra hendes privatsekretær Eiliyah Julie Jacobsen.