Mary og Frederik besøger de kommende dage Australien for at fejre Operahusets 40 års fødselsdag. Det vækker begejstring i kronprinsesse Marys hjemland.

I anledning af 40-års fejringen af det danskdesignede Operahus, er Mary og Frederik taget på en tætpakket fem-dages tur om på den anden side af kloden. Og kronprinsparret fik en varm velkomst torsdag morgen (torsdag nat dansk tid, red.), da de ankom til havnebyen Sydney i Australien for at hylde den danske designer Jørgen Utzons verdenskendte arkitektur.

En stor forsamling af mennesker stod klar med blomster, lykønskninger og mobilkameraer, da parret aflagde Operahuset det første officielle besøg på deres tur. De fremmødte viftede med både dannebrog og det australske flag, mens de tog billeder af Mary og Frederik, der poserede tålmodigt. Siden kronprinsparret mødte hinanden på en australsk pub under De Olympiske Lege i 2000, er Australien blevet tryllebundet af den eventyrlige romance mellem de to.

Visit to The Twin Registry, Sydney Childrens Hospital.

I løbet af de fem dage i Australien vil kronprinsparret, udover at deltage i fejringen af Operahusets 40 års fødselsdag, besøge et børnehospital og en folkeskole. De er også med, når den danske smykkedesigner Ole Lynggaard åbner sin flagship-store i Sydney.

Dette besøg er første gang, at kronprinsparret besøger Australien uden børn. Sidst den royale familie aflagde prinsesse Marys hjemland et visit var i 2011.