Her er de to radioværter, Mel Greig og Michael Christian, fra den australske radiostation 2Day FM, som i går ringede til King Edward VII Hospital og udgav sig for at være dronning Elizabeth. Nu kritiseres de for joken.
Her er de to radioværter, Mel Greig og Michael Christian, fra den australske radiostation 2Day FM, som i går ringede til King Edward VII Hospital og udgav sig for at være dronning Elizabeth. Nu kritiseres de for joken. Foto: SOUTHERN CROSS AUSTEREO

To ud af tre australiere synes ikke, det var særlig skægt, da de to australske radioværter på 2Day FM, Mel Greig og Michael Christian, udgav sig for at være dronning Elizabeth og fik en sygeplejerske på King Edward VII Hospital til at give informationer om den gravide og sygdomsramte hertuginde Kate, mens hun var indlagt på hospitalet. Det skriver flere engelske medier.

På 2Day FM's hjemmeside kan man også se, at flere australiere i kommentarfeltet har givet udtryk for deres harme og forurettelse over, at de to studieværter kunne finde på at drive gæk med den indlagte hertuginde.

Ydermere oplyser det australske pressenævn også, at det har modtaget adskillige klager over telefonjoken.

Selv er radiostationen fyldt med modstridende følelser over de to radioværters joke. På den ene side er radiostationen stolte over den furore, som joken har vakt. Radioen selv kalder joken for: 'Den største royale joke nogen sinde' og 'Joken hele verden taler om'.

Men samtidig er radioens talsperson ude med en undskyldning til de berørte parter for de eventuelle ubehageligheder for hospitalet og dets ansatte, som radiojoken havde forårsaget.

Heller ikke de australske lyttere har været begejstrede for de to unge radioværters joke. På 2Day FM's hjemmeside har flere kommenteret joken med ord som barnlig og smagsløs. Mens en anden synes, det er så pinligt for alle australiere, at de to smagsløse værter kunne finde på det.

Flere udtrykker også bekymring for, hvad der vil ske med den sygeplejerske, der troede, hun talte med den engelske dronning og derfor oplyste hemmelige informationer om Kates helbred og tilstand.

King Edward VII Hospital har selv givet udtryk for, at man tager sagen alvorligt og fremover vil være mere opmærksomme på indkomne opkald.

De to radioværter har ikke ønsket at kommentere gårsdagens joke.

Kort tid efter radioens reaktion blev hertuginde Kate udskrevet fra hospitalet. Her til formiddag blev hun hentet af prins William. Sammen kørte parret til deres hjem på Kensington Palace, hvor hun vil rekreere sig ovenpå sygdommen, hyperemesis gravidarum.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.