Grevinde Alexandra var onsdag eftermiddag tilbage på arbejde som protektor for Unicef, kun en uge efter hendes far stille sov ind.

Alexandra mødte op på Esbjerg Rådhus onsdag eftermiddag til et Unicef arrangement. Esbjerg skal nemlig være Danmarks Unicef by i 2010. Her har borgmester Johnny Søtrup udnævnt 17 lokale ambassadører, der skal samle penge ind til at bygge skoler for i det fttige vestafrikanske land Togo.

Det er Alexandras første officielle opgave siden hendes far, Richard Manley stille sov indnatten til onsdag i sidste uge på et hspital i Wien. Alexandra var sammen med sine søstre og sin mor i Wien, da Richard Manley døde efter kort tids sygdom, 85 år gammel.

Alexandra ville ikke røbe overfor B.T., hvornår bisættelsen skal finde sted. Hun fortæller dog, at det bliver en privat ceremoni i Østrig.

Unicef støtter også ofrene efter jordskælvet i Haiti.

- Det er som om, naturen prøver at slå rekorder i øjeblikekt. Det skræmmer os alle, at det kan være så voldsomt. Det understreger, hvilken skrøbelig verden vi lever i, siger Grevinde Alexandra til bt.dks udsendte reporter.