De kongelige er som regel skærmet for farer af enhver art. Men i 2005, under et besøg i det uroplagede Sri Lanka, kom Alexandras sidste time lige lovlig tæt på for den daværende prinsesse. Det afslører Alexandra i dag i radioprogrammet, 'Rejsen på P4', der bliver sendt fra klokken 15 lørdag.

Her er den nuværende grevinde ugens gæst i programmet og fortæller åbenhjertigt om at komme til Danmark og blive en del af den danske kongefamilie.

Men egentlig er det slet ikke Alexandra selv, der nævner den dramatiske historie. Det er hendes daværende hofdame, Christine Lyng, som var sammen med Alexandra i Sri Lanka.

Her flyver de to kvinder sammen med lokale militærfolk i en helikopter.

- Men pludselig lyder der voldsomme skud. Vi ser ild lige foran vores vindue, Alexandra og jeg, og bliver skrækslagne. Vi gik i dækning simpelthen og ventede på at mærke, helikopteren mistede fart, beretter Christine Lyng om den dramatiske oplevelse.

Både hofdamen og Alexandra var overbeviste om, at nu var deres sidste time kommet, mens sekunderne tikkede uendeligt langsomt af sted.

- Det var en af de gange i mit liv, hvor jeg tænkte, at det er slut nu. Og hun har ret i, at de sekunder eller minutter, der fulgte, føltes rigtig lange, bekræfter Alexandra i programmet.

Og fortæller, at hun og hofdamen intet kunne stille op i situationen. De var nødt til at bero sig på pilotens ekspertise. Heldigvis for grevinden kunne hun relativt hurtigt falde lidt til ro igen.

- Jeg kan huske, at jeg instinktivt kiggede over på de militærfolk, der sad i helikopteren. Og de kiggede hinanden direkte i øjnene, og der var ikke så meget panik i deres øjne, som i vores. Så jeg begyndte at føle mig lidt roligere, fortæller Alexandra videre om den dramatiske hændelse over Sri Lanka.

Grevinden noterede sig også, at helikopteren ikke tabte højde.

- Så i de lange sekunder registrerede jeg rimelig hurtigt, at det ikke var livstruende. Så ja, det var en af de få gange i mit liv, hvor jeg tænkte, at ja, der er billetten købt, fortæller Alexandra i programmet.

Det viste sig nemlig, at piloten havde registreret, at helikopteren var blevet indfanget på en radar, der kunne lede et missil hen til det royale selskab. Derfor skød han nogle flares ud for at narre missilerne. Og det var ilden fra disse, Alexandra og hofdamen havde set udenfor deres vindue.

Da helikopteren landede sikkert på jorden igen, var grevinden og hofdamen nødt til sikre sig, at der ikke var blevet skudt efter dem. Derfor tog de lige en runde omkring helikopteren og nærstuderede den for skudhuller.

- Det var så voldsom en episode for os, så vi med egne øjne skulle se, at der ikke var huller i helikopteren. Da vi fandt frem til, at alt var i orden, så fortsatte vi med dagens gøremål, fortæller Alexandra nøgternt.