Fire år efter Alexandra sagde farvel til prins Joachim og det halve kongerige, er hun for alvor klar til et liv som de fleste andre danskeres. Den 44-årige grevinde af Frederiksborg vil erobre arbejdsmarkedet og dansk erhvervsliv.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>I Berlingske Nyhedsmagasin, der fra i dag kan nærstuderes rundt om på direktionsgangene, erklærer Alexandra sig 'meget interesseret i erhvervslivet' i et stort interview, som mest af alt minder om en jobansøgning.

LÆS OGSÅ
  • Alexandras smutvej til en toppost
  • B.T.s foreslag til Alexandras jobansøgning


  • Lovende karriere
    Da grevinden i sin tid mødte prins Joachim og endte på slottet i Møgeltønder, var hun i gang med en lovende karriere som forretningskvinde, der blev indledt i en alder af 19 år, hvor hun begyndte sin uddannelse på Wirtschaftsuniversität i Wien. Hun har både arbejdet som børsmægler og vicedirektør for et fondsfirma. Basen var Hongkong.

    Ny start
    Siden skilsmissen har der været spekulationer om, hvad hun ville bruge sit liv til. Hun er ikke længere kongelig repræsentant for Danmark og er derfor fri til at genstarte sin karriere. Samtidig er sønnerne prins Nikolai og prins Felix blevet henholdsvis ni og seks år.

    Alexandra, som i dag er gift med fotografen Martin Jørgensen og bor på Østerbro, føler nu, at hun sagtens kan påtage sig flere bestyrelsesposter i virksomheder:

    - Nu føler jeg, at jeg har bedre mulighed for at gøre sådan noget - at være med til beslutninger, planlægning, og strategi, siger grevinden, der efter skilsmissen modtager en særlig ydelse på 1,9 mio. skattepligtige kr. om året resten af livet.

    Hun er for nylig blevet optaget i en såkaldt VL-gruppe. VL er et netværk, hvor nogle af Danmarks mest indflydelsesrige forretningsfolk mødes og diskuterer erhvervsrelaterede emner i fortrolighed.

    Især finanskrisen har været en katalysator for Alexandra.

    Fundamentet skal være i orden
    - Med den verden vi lever i, er det vigtigt, at fundamentet er i orden, siger hun og fortæller, at hun er meget interesseret i virksomheders sociale ansvar (CSR), og at det altså især er den verdensomspændende økonomiske kollaps, der har inspireret hende.

    - Man skal have værdierne på plads. Den grådighed, der sørgede for, at verden havnede i den situation, den er i nu, bliver vi nødt til at lære noget af, siger hun:

    - At når man gør noget, så skal man ikke forvente noget igen. At det hele ikke er profit, profit, profit, men at man også skal sørge for det lokale samfund, og at miljøet er i orden.

    Ansvarlighed
    Social og samfundsmæssig ansvarlighed har - ifølge grevinden - altid betydet meget for hende.

    Og især hendes arbejde i Unicef, hvor hun er protektor og ærespræsident, har lært hende meget. Foruden Unicef har hun 13 andre protektioner, og dem har hun ikke tænkt sig at skippe til fordel for en 50 timers arbejdsuge i erhvervslivet.

    - Jeg elsker mit protektionsarbejde, og drømmejobbet kunne også være noget med at sætte velgørende foreninger og organisationer sammen med erhvervslivet, siger Alexandra, der i 2007 gjorde sit første, lille comeback til erhvervslivet med en bestyrelsespost i den schweiziske medicinalgigant Ferring.

    Nu er hun klar til mere.

    Læs hele interviewet i Berlingske Nyhedsmagasin