Det var en barsk virkelighed der mødte Grevinde Alexandra, da hun for nylig besøgte Grønland som protektor for Unicef.

Vold, vanrøgt og misbrug har været dagligdag for de tvangsfjernede børn, den smukke Grevinde Alexandra mødte på øens børnehjem.

 - Jeg mødte glade smilende børn, der havde glædet sig til vores besøg. Men bag deres smil er der nogle historier. Mange kom fra børnehjem og var blevet tvangsfjernet fra deres hjem. Mange af dem kommer fra bygder, der ligger langt væk, og derfor får de ikke besøg af forældre, fortalte Alexandra i et interview med DRs Aftenshowet.

Størst indtryk på Grevinden gjorde et søskendepar, der begge var tvangsfjernet og anbragt forskellige steder. 

- Den ene var på et børnehjem, den anden opholdte sig på en ferieø, vi besøgte. Den ene sagde til mig, at det var meget trist ikke at kunne være sammen med sin søster på hendes første skoledag, fortalte grevinden.

Alexandra har som protektor for Unicef rejst i en række lande for at sætte fokus på nødlidende børn. Deres historier er så grusomme og berører hende så dybt, at hun somme tider må lukke det hele ude.

-.Når jeg kommer hjem efter en hård arbejdsdag, hvor vi har mødt hiv-smittede børn i Nordthailand, må jeg somme tider lukke døren og sidde på mit værelse. Men det er vigtigt at fokusere på de gode ting, man kan udrette, fortalte hun i interviewet.

Arbejdet med at hjælpe de mindre bemidlede er også centralt i hendes opdragelse af sønnerne Prins Nicolaj og Prins Felix, der så sent som i weekenden var med deres mor ude for at samle penge ind til velgørenhed.

- Jeg fortæller dem, at der er børn som ikke har det så godt som andre børn, og at det er vigtigt at fokusere på sager, vi brænder for, siger hun.