Der gik en chokbølge hen over Danmark, da Kongehuset i september 2004 annoncerede, at prins Joachim og prinsesse Alexandra skulle skilles efter ni års ægteskab.

10 år efter skilsmissen har den tidligere prinsesse og nuværende grevinde af Frederiksborg stadig et tæt forhold ikke kun til sin eksmand men også til sin tidligere svigerfamilie. Det afslører grevinde Alexandra i et stort interview med Berlingske søndag i anledning af, hun fylder 50 år 30. juni.

Skandalen over skilsmissen var ellers stor. Den var den første af sin art i det danske kongehus. Og selv om både Alexandra og Joachim bedyrede, at de skiltes som venner og af hensyn til deres to sønner ville bevare et godt forhold.

Læs også: Alexandra: Den første tid i Danmark var kaotisk

Men da det kort efter skilsmissen kom frem, at der var kommet en ny, yngre mand ind i Alexandras liv i skikkelse af fotografen Martin Jørgensen, som åbenlyst boede sammen med Alexandra og drengene, troede mange, at det gode forhold nu ville køle af.

Men nej Alexandra har bevaret et tæt forhold til sine børns far. Og sin tidligere svigerfamilie.

- Jeg holder stadig utrolig meget af min eks-svigerfamilie, som bød mig velkommen til landet, og jeg har den dag i dag et godt forhold til dem alle. Det er jeg rigtig glad og taknemmelig for. Min egen familie er tæt, men dem har jeg jo ikke her i Danmark, og jeg savner ofte mine søstre og min mor. Så er det rart at have min eksmands familie tæt på. Jeg har også et utroligt godt forhold til ham. Jeg hører så mange sige 'Hvor er det godt for børnene, at I har det så godt sammen'. Ja, det er selvfølgelig godt for børnene, men det er også godt for mig, og det er godt for ham, som Alexandra beskriver sit forhold til den royale eks-svigerfamilie i Berlingske.

Læs også: Grevinde Alexandras mand: Derfor har vi lånt en formue

Både Alexandra og Joachim har flere gange offentligt vist, at de har bevaret det gode forhold. Blandt andet da deres børn havde første skoledag, var de fælles om at følge dem i skole. Og i pinsen sidste år var de sammen om at holde prins Nikolais konfirmation, som Dronningen lagde lokaler til på Fredensborg Slot.

Derudover er Alexandra og Martin Jørgensen begge blevet inviteret til dronning Margrethes 40 års regeringsjubilæum. Og de var også med til festforestillingen i DRs koncerthus i anledning af Prinsgemalens 80 års fødselsdag tidligere på måneden.