For husfredens skyld får Marie ikke lov at overtage nogle af Alexandras protektioner, siger kilde tæt på kongehuset.

Grevinde Alexandra af Frederiksborg spiller en mere anonym rolle i kongefamiliens liv efter skilsmissen fra prins Joachim. Hun lever en mere og mere tilbagetrukket tilværelse på Østerbro i København med sin nye mand og to små prinser, Nikolaj og Felix, og viser sig sjældent ved offentlige lejligheder.

Men hun spiller trods alt stadig en rolle i kongefamilien som mor til Joachims børn og kæmper som en løvinde for ikke at ryge helt ud i glemslen og miste de protetektioner, der er med til at legitimere, at Folketinget har afsat to mio. kr. på finansloven i apanage til den forhenværende prinsesse.

Der er endnu ikke taget stilling eller afsat penge til prinsesse Marie, der skal være præsentabel og medhjælpende hustru for prins Joachims apanage på tre millioner kroner.

Protektioner ikke afgjort
Det er endnu ikke afgjort, hvilke protektioner den nye prinsesse skal have, Ved skilsmissen afgav Alexandra sine lokale protektioner i det sønderjyske, bl.a. Alexandraskolen i Frederikshavn og Kniplingfestivalen i Tønder, men ifølge iagttagere med indsigt i Kongehuset er det langt fra sikkert, at de automatisk vil kunne overføres til prinsesse Marie, for netop at give den nye prinsesse en chance for at skabe sin egen profil.

Det ville være oplagt at tildele prinsesse Marie nogle internationale velgørenhedsorganisationer, der har med børn og unge at gøre, men her sidder Alexandra stadig som protektor for Unicef.

Hun er fredet
På den anden side er man heller ikke meget for at røre ved de protektioner, som Alexandra har tilbage.

- Det vil kunne komplicere det udmærkede forhold, der eksisterer mellem de tidligere ægtefæller. De skal fortsat samarbejde omkring de to prinser, så derfor er man fra Kongehusets side meget tilbageholdne med at røre ved Alexandras protektioner eller prøve at overdrage nogle af dem til den ny prinsesse. Man ønsker for enhver pris ikke at bringe prins Joachim i en vanskelig situation, siger en kilde tæt på Kongehuset.

Grevinden er fortsat godt ugebladsstof, selv om hun ikke længere er fast gæst ved hoffet. Prins Joachim og Grevinde Alexandra har efter skilsmissen fælles forældremyndighed over prinserne, men Alexandra viser sig gerne med sin nye familie. Det blev medier og offentligheden vidner til, da prins Felix havde sin første skoledag.