Prins Harry fortæller i et interview, at han aldrig rigtig har fået bearbejdet sorgen over sin mors død. (Arkivfoto)
Prins Harry fortæller i et interview, at han aldrig rigtig har fået bearbejdet sorgen over sin mors død. (Arkivfoto) Foto: CARLO ALLEGRI

Prins Harry indrømmer i et nyt interview, at han gemte følelserne om sin mors død væk.

Prinsen var kun 12 år, da prinsesse Diana og hendes kæreste Dodi al Fayed kørte i døden i en tunnel i Paris.

Nu fortæller Harry, at han i rigtig mange år helst ikke ville tænke på hendes død.

Det fortæller han ifølge Daily Mail i en britisk tv-dokumentar, som handler om prinsens velgørenhedsarbejde i Afrika.

»Jeg har aldrig rigtig bearbejdet det, der skete. Der var en masse begravede følelser. I størstedelen af mit liv har jeg virkelig ikke ønsket at tænke på det,« fortæller han i programmet 'Prince Harry In Africa.'

Charles 4

Harry er den femte til den britiske trone efter sin far, storebror og Williams børn, og han fortæller i programmet, at han er dybt inspireret af sin mor og hendes ønske om at gøre en forskel for samfundets svageste.

»Jeg ser helt anderledes på livet nu i forhold til tidligere. Jeg plejede at begrave mit hoved i sandet og lade alt omkring mig gå i opløsning,« siger han.

Prinsen fortæller med stolthed, hvordan det er lykkedes for ham at stifte organisationen Sentebale, som arbejder for at hjælpe børn i Lesotho, hvis forældre er ramt af HIV eller AIDS. Harry fortæller, at arbejdet er meget meningsfyldt for ham.

»Jeg bliver nødt til at få noget ud af mit liv... Jeg kæmpede mod systemet og tænte; 'Jeg vil ikke være den her person.' Min mor døde, da jeg var meget, meget ung, og jeg vil ikke være i den her position. Nu er jeg fyldt med energi og glad for at være heldig nok til at være i stand til at gøre en forskel.'«

RUGBY-ENGLAND/

Prinsen har tidligere afsløret, at han fortryder, at han ikke talte om sin mors død, før han var 28 - 16 år efter tragedien.

»Alt er OK, men jeg fortryder virkelig, at jeg aldrig talte om det,« sagde han tidligere på året til en begivenhed i forbindelse med psykisk sundhed.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.